Clatite cu ricotta si sos de zmeura si mure

Retete desert Retete cu fructe Retete lact-ovo-vegetariene Retete rapide Retete simple

Luna aceasta sta sub semnul clatitelor. Astazi avem clatite pistruiate, umplute cu branza ricotta si inecate intr-un sos proaspat de zmeura si mure.

Ingrediente

1 portie de clatite
1 lingurita mac

Umplutura

400 gr branza ricotta
6 linguri zahar
2 prize scortisoara

Sos de zmeura su mure

350 gr zmeura (proaspata sau congelata)
200 gr mure (proaspete sau congelate)
1 plic zahar vanilat
3 linguri cu varf zahar
1 lingurita amidon
1 lingura suc de lamaie

Bucati: 5

  1. Pentru sos: se pune zmeura cu zaharul la fiert, doar pana zaharul e topit, cca 2 minute. Se mixeaza zmeura in blender, apoi se trece printr-o sita fina. Piureul obtinut se pune inapoi pe foc impreuna cu amidonul dizolvat intr-o lingura de apa rece. Se mai fierbe 2 minute. Se adauga sucul de lamaie si se lasa sa se racoreasca. Cand a ajuns la temp. camerei se adauga murele (se lasa cateva mure pentru decor).
    * daca il pregatiti dinainte, sosul se poate pastra la frigider
  2. Se prepara clatitele urmand instructiunile de aici. La final adaugati macul. Vor iesi 5 clatite de 26 cm diametru.
  3. Pentru umplutura se freaca ricotta cu zaharul si scortisoara. Puteti indulci umplutura dupa gust.
  4. Pe fiecare farfurie se pune sos de zmeura si mure. Deasupra se aseaza cate o clatita unsa cu umplutura de ricotta si pliata in patru. Se presara cateva mure deasupra.

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...