Clatite cu ricotta si sos de zmeura si mure
Retete desert Retete cu fructe Retete lact-ovo-vegetariene Retete rapide Retete simple
Luna aceasta sta sub semnul clatitelor. Astazi avem clatite pistruiate, umplute cu branza ricotta si inecate intr-un sos proaspat de zmeura si mure.
Ingrediente
1 portie de clatite
1 lingurita mac
Umplutura
400 gr branza ricotta
6 linguri zahar
2 prize scortisoara
Sos de zmeura su mure
350 gr zmeura (proaspata sau congelata)
200 gr mure (proaspete sau congelate)
1 plic zahar vanilat
3 linguri cu varf zahar
1 lingurita amidon
1 lingura suc de lamaie
Bucati: 5
- Pentru sos: se pune zmeura cu zaharul la fiert, doar pana zaharul e topit, cca 2 minute. Se mixeaza zmeura in blender, apoi se trece printr-o sita fina. Piureul obtinut se pune inapoi pe foc impreuna cu amidonul dizolvat intr-o lingura de apa rece. Se mai fierbe 2 minute. Se adauga sucul de lamaie si se lasa sa se racoreasca. Cand a ajuns la temp. camerei se adauga murele (se lasa cateva mure pentru decor).
* daca il pregatiti dinainte, sosul se poate pastra la frigider - Se prepara clatitele urmand instructiunile de aici. La final adaugati macul. Vor iesi 5 clatite de 26 cm diametru.
- Pentru umplutura se freaca ricotta cu zaharul si scortisoara. Puteti indulci umplutura dupa gust.
- Pe fiecare farfurie se pune sos de zmeura si mure. Deasupra se aseaza cate o clatita unsa cu umplutura de ricotta si pliata in patru. Se presara cateva mure deasupra.