Condiment Gyros

Retete condimente Retete din Grecia

Reteta Condiment Gyros

Am dezertat, recunosc! Mi-am luat o scurta vacanta si am dat o fuga pana in Croatia. Si ca de obicei nu am venit cu portbagajul gol ci cu... nu cu peste de data asta!!! ci o pulpa de mielut tanar ca sa facem gyros. Fiti pe faza maine sa vedeti ce gyros bun am reusit sa fac. Pana atunci, pregatiti-va condimentul.

Ingrediente

1 lingura rasa boia dulce
1 lingura fulgi ceapa uscata
1 lingurita rasa piper negru macinat
1 lingurita oregano uscat
1 lingurita maghiran uscat
1/2 lingurita rozmarin uscat
1/2 lingurita usturoi granulat
1 priza chimion (cumin)

  1. Adaugati toate condimentele in masina de cafea si macinati pana obtineti o pudra.
  2. Pastrati intr-un borcanel inchis.

Condiment Gyros

Condiment Gyros

Comentarii (15)

 

Ultimele comentarii

Ioana  acum 12 ani - 10 Noiembrie 2011 10:54  

foarte bine l-ai folosit, condimentul este pentru carne. eu il folosesc la prepararea gyros-ului: [link] din miel. dar se potriveste si pentru carnea de pui sau porc.
 

Miha  acum 11 ani - 26 Februarie 2013 09:50  

Ioana, am pus gyrosul la macerat...abia astept sa ajung acasa sa-l fac ...desi am tot evitat carnea de porc pana acum...am comis-o ce sa mai... cu lipii, cartofi si tzatiki.yam yam. Te felicit pt toate minunatiile astea culinare!
 

Miha  acum 11 ani - 26 Februarie 2013 12:12  

cum nu prea se gaseste mielul in perioada asta, am zis ca pot incerca si cu porc...cu berbecutul e mai riscant... nu stii daca e berbecut sau berbecoi:)
 

Ioana  acum 11 ani - 26 Februarie 2013 13:05  

ce bucata de porc ai ales?
 

Miha  acum 11 ani - 26 Februarie 2013 13:07  

pulpa cu putina grasime... n-am gasit dintre condimentele pentru gyros fulgi de ceapa uscata dar cred ca merge si fara.
 

Miha  acum 11 ani - 27 Februarie 2013 13:11  

Mi-a iesit foarte bun gyros-ul. Am pus poze pe fb si au fost multe persoane care au cerut reteta. MI-am permis sa dau link. :)
 

Gabi  acum 10 ani - 13 Aprilie 2013 10:17  

Eu folosesc ceapa normala,taiata pestisori fffffff subtiri si imi iese o minunatie de gyros.Avem un prieten cretan,a mancat si spune ca e foarte bun,deci fara sa ma laud,daca un grec spune ca e bun,il cred.
 

varga monika  acum 5 ani - 22 Aprilie 2018 19:09  

Buna Ioana.As vrea sa fac gyros si vreau sa intreb daca pot folosi ceapa cruda(data pe razatoare)in loc de fulgi si usturoi pisat in loc de granule.Multumesc pentru raspuns






















































 

Ioana  acum 5 ani - 25 Aprilie 2018 10:42  

sigur, monika, o sa se marineze bine si cu ele crude. mai ales ceapa data pe razatoare da o savoare placuta. doar sa nu lasi prea mult timp cu ceapa cruda.
 

Varga Monika  acum 5 ani - 28 Aprilie 2018 21:50  

Multumesc frumos pentru raspuns. :)
 
Lasa un comentariu
Newsletter

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...