Baharat

Retete arabesti Retete condimente

Reteta Baharat

Se traduce simplu: condiment. Un condiment de baza in bucataria arabeasca. Versiune mea caracterizata de adaosul de ienibahar este specifica Levantului.

Ingrediente

1 lingura piper negru boabe
1 lingura ienibahar boabe
1 lingurita coriandru boabe
1/2 lingurita chimion(cumin) macinat (sau 1 lingurita rasa chimion boabe)
1 lingurita cu varf boia ( eu am pus 1 lingurita boia dulce si restul iute)

  1. Puneti toate condimentele boabe intr-o tigaie si le prajiti (fara grasime) cca 2 minute la foc mare, pana incepe sa miroasa usor.
  2. Adaugati toate condimentele in masina de cafea si macinati pana obtineti o pudra. Se lasa sa se raceasca amestecul.
  3. Pastrati intr-un borcanel inchis.

Baharat

Baharat

Comentarii (5)

 

Elena.M  acum 13 ani - 14 August 2010 19:27  

Buna,Ioana!As vrea sa stiu la ce anume se poate folosi acest condiment!Si referitor la faptul ca boabele se prajesc ,se rasnesc,apoi inainte de a pune condimentul intr-un borcan pentru a se pastra in conditii bune ,consider ca trebuie racit acest condiment,deoarece se pot forma ,,cocoloase".eu asa procedez atunci cand prepar condimente de casa facute cu manuta mea.te pup si te astept cu retete noi.Am nevoie mare pentru ca sotul meu este un mare gurmand. :) ;)
 

Laura  acum 13 ani - 15 August 2010 00:20  

Ioana, ai gusturi exotice! Intrasem de fapt sa-ti iau reteta de varza a la Cluj, si dau peste Orient Express ;) .
 

Ioana  acum 13 ani - 15 August 2010 10:24  

elena, nu ma gandisem sa scriu asta, eu pana fac pozele si apoi de obicei mai fac o mancarica cu ele, se racesc condimentele... o sa completez partea cu racirea in reteta. merci! :)
condimentul poate fi folosit la multe, mai ales la mancarurile cu miel si pui, ca si condiment pentru carnea la gratar, chiftele, mancarica de linte sau orez.

 

lira  acum 13 ani - 15 August 2010 22:15  

prezentare de nota 10 ca de obicei felicitari Ioana
 

valery  acum 13 ani - 11 Februarie 2011 22:27  

pare ceva foarte bun dpa experienta mea ...cu siguranta am sa il prepar si eu :) multumesc
 
Lasa un comentariu
Newsletter

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...