Baharat

Categorii: Retete arabesti, Retete condimente

 

Baharat
Pinterest

Se traduce simplu: condiment. Un condiment de baza in bucataria arabeasca. Versiune mea caracterizata de adaosul de ienibahar este specifica Levantului.

Ingrediente
Baharat

1 lingura piper negru boabe
1 lingura ienibahar boabe
1 lingurita coriandru boabe
1/2 lingurita chimion(cumin) macinat (sau 1 lingurita rasa chimion boabe)
1 lingurita cu varf boia ( eu am pus 1 lingurita boia dulce si restul iute)

Preparare
Baharat

  1. Puneti toate condimentele boabe intr-o tigaie si le prajiti (fara grasime) cca 2 minute la foc mare, pana incepe sa miroasa usor.
  2. Adaugati toate condimentele in masina de cafea si macinati pana obtineti o pudra. Se lasa sa se raceasca amestecul.
  3. Pastrati intr-un borcanel inchis.
 
Baharat - Baharat

1. Baharat


Adauga comentariu    Listeaza reteta

Votul tau: 

  (5 puncte / total voturi: 10)  

 

Garam Masala de la Fuchs

26 Martie 2020

Garam Masala de la Fuchs

Furikake

26 Mai 2015

Furikake

Condiment toscan

19 August 2011

Condiment toscan

Piper cu lamaie

21 Decembrie 2010

Piper cu lamaie

 

 

Elena.M  acum 7 ani - 14 August 2010 19:27  

Re: Baharat

Buna,Ioana!As vrea sa stiu la ce anume se poate folosi acest condiment!Si referitor la faptul ca boabele se prajesc ,se rasnesc,apoi inainte de a pune condimentul intr-un borcan pentru a se pastra in conditii bune ,consider ca trebuie racit acest condiment,deoarece se pot forma ,,cocoloase".eu asa procedez atunci cand prepar condimente de casa facute cu manuta mea.te pup si te astept cu retete noi.Am nevoie mare pentru ca sotul meu este un mare gurmand. vesel vesel
 

Laura  acum 7 ani - 15 August 2010 00:20  

Re: Baharat

Ioana, ai gusturi exotice! Intrasem de fapt sa-ti iau reteta de varza a la Cluj, si dau peste Orient Express vesel .
 

Ioana  acum 7 ani - 15 August 2010 10:24  

Re: Baharat

elena, nu ma gandisem sa scriu asta, eu pana fac pozele si apoi de obicei mai fac o mancarica cu ele, se racesc condimentele... o sa completez partea cu racirea in reteta. merci! vesel
condimentul poate fi folosit la multe, mai ales la mancarurile cu miel si pui, ca si condiment pentru carnea la gratar, chiftele, mancarica de linte sau orez.

 

lira  acum 7 ani - 15 August 2010 22:15  

Re: Baharat

prezentare de nota 10 ca de obicei felicitari Ioana
 

valery  acum 6 ani - 11 Februarie 2011 22:27  

Re: Baharat

pare ceva foarte bun dpa experienta mea ...cu siguranta am sa il prepar si eu vesel multumesc
 

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Retete de sezon

Vezi toate retetele de sezon


 
mergi sus