Garam Masala

Retete condimente Bucataria indiana

Reteta Garam Masala

Garama Masala, unul dintre cele mai folosite si cunoscute amestecuri de condimente indiene. Masala insemana "amestec de condimente", iar garam insemna "fierbinte", referindu-se la aroma puternica cu efect incalzitor asupra corpului pe care o are acest condiment. Pe site, pana acum, am postat doua retete prin care puteti testa condimentul: curry de peste si tocanita de linte.

Ingrediente

2 linguri coriandru boabe (sau 2 lingurite coriandru macinat)
2 linguri chimion/cumin boabe (sau 2 lingurite chimion macinat)
2 lingurite piper negru boabe (sau 1 lingurita rasa piper negru macinat)
2 lingurite mustar boabe (1 lingurita rasa mustar macinat sau puteti pune 1 lingurita seminte de fenicul)
1/2 lingurita cuisoare
1/4 lingurita nucsoara macinata
1 baton scortisoara de 5 cm
boabele de la 5 pastai de cardamom
2 foi dafin

  1. Toate ingredientele pe care le aveti nemacinate le puneti intr-o tigaie si la prajiti cam 2 minute pana incep sa miroasa puternic.
  2. Se pun in masina de cafea impreuna cu restul ingredientelor macinate si se mixeaza bine, pana obtineti o pudra. Se lasa sa se raceasca.
  3. Se pastreaza intr-un borcanel inchis ermetic.

Comentarii (14)

 

Ultimele comentarii

mamasiiubita.blogspot.com  acum 14 ani - 26 Septembrie 2010 17:12  

Interesanta combinatie. Am sa incerc daca reusesc sa gasesc ingredientele.
 

Ioana  acum 14 ani - 27 Septembrie 2010 10:46  

lira, e vorba de alimentara de pe marinescu? de acolo imi iau si eu cuminul si alte ingrediente mai exotice.
 

lira  acum 14 ani - 4 Octombrie 2010 21:13  

da, draga mea alimentara aia e... 100 m mai sus de mine :), dar eu cum nu prea merg pe jos, in sus pe deal :d am descoperit-o cam de curand
 

catalin  acum 14 ani - 8 Octombrie 2010 12:49  

pare gustoasa cred ca o sa o incerc si yo
 

Anna  acum 13 ani - 21 Aprilie 2011 16:01  

Buna la toata lumea
Din cate am inteles si am citit chimion(Cuminum cyminum originar din asia) si chimen(Carum carvi) nu e acelasi lucru.Se poate folosi in loc de chimion ,chimen romanesc sau se poate cumpara de undeva chimion???
Iar boabele de cardamom de unde se pot cumpara??
multumesc frumos
 

Ioana  acum 13 ani - 21 Aprilie 2011 16:10  

nu poti inlocui cuminul cu chimen in aceasta retete. cumin gasesti fie la magazinele naturiste, fie la cele arabesti sau specializate in mirodenii. boabe de cardamom la fel, insa macinat gasesti la supermarket, de la Fuchs.
 

Anna  acum 13 ani - 9 Iulie 2011 11:55  

Buna.am preparat reteta mi-a iesit foarte buna.(si fara cumin)
"Cumin" nu am gasit nicaieri :(
cel putin la magazinele naturiste de cate ori ceream cumin imi aduceau ditamai pungoiul de chimen si mi se spunea ca nu exista asa ceva
 

Lucian  acum 11 ani - 1 Februarie 2013 17:13  

Buna seara Ioana!
Felicitari pentru site-ul tau culinar!
Uite am si eu o intrebare:
Scortisoara, cuisoarele si foile de dafin se macina de asemenea sau se pun ca atare in borcanul inchis ermetic?
Multumesc anticipat!
 

naturalys  acum 11 ani - 30 Septembrie 2013 21:05  

Din reteta voastra liseste curry sau turmeric,se pune o ligurita dintr-unu din ele.
 

ionas florin  acum 9 ani - 24 Februarie 2015 14:24  

Se mai gaseste la Lidl in borcanele cu rasnita atasata .produs de Deluxe -45 gr.
 
Lasa un comentariu
Newsletter

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...