Conopida coapta cu couscous

Retete garnituri Retete cu legume Retete de mancaruri cu legume Retete de post Retete ieftine

Reteta Conopida coapta cu couscous

Se poate gati foarte bine cu ingrediente simple si ieftine. Totul sta in condimentare.

Ingrediente

Conopida la cuptor

1 conopida mica (cca 350-400 gr dupa curatare)
1/4 lingurita coriandru macinat
1/4 lingurita chimion macinat
coaja rasa de la 1/4 lamaie bio
1 lingura ulei masline
sare, piper negru

Couscous

100 gr couscous
1 ceapa
1 morcov mic
1 catel mare de usturoi
1/8 lingurita turmeric
1/2 legatura patrunjel
cateva alune de padure (optional)
2 linguri ulei
sare

Portii: 2 (ca fel principal) sau 3 (ca si garnitura)
Calorii: 850 cal in total (calculat fara alune)

  1. Conopida se desface buchetele mici. Se opareste timp de 3 minute, se scurge bine si se pune intr-un bol. Se adauga condimentele si uleiul de masline si se amesteca bine sa fie uniform acoperita.
  2. Se rasfira buchetelele in tava cuptorului tapetatat cu hartie de copt. Se pune tava in cuptorul incins la 220C, timp de 10-15 minute. Conopida se va rumeni foarte usor in acest timp. La final va ramane usor crocanta, nu o lasati pana se inmoaie de tot.
  3. Couscousul se amesteca cu sare si se acopera cu 3/4 cana de apa care clocoteste. Se acopera vasul si se lasa sa stea 10 minute, apoi se afana couscous-ul cu furculita.
  4. Intr-o tigaie larga se incinge uleiul si cand e fierbinte se da focul la mic. Se adauga ceapa tocata cubulete si morcovul data pe razatoare si se calesc la foc mic, amestecand cand si cand pana ceapa e foarte moale, dar nu o lasati sa se rumeneasca.
  5. Se adauga usturoiul strivit si turmericul si se mai caleste totul 1 minut.
    Retineti 1 lingura din amestecul din tigaie si putin patrunjel tocat.
  6. Se opreste focul sub tigaie si se adauga couscous-ul inmuiat. Se amesteca pana e uniform colorat. Se drege de sare. Se amesteca patrunjelul tocat mare. Daca doriti, puteti adauga cateva alune de padure tocate in couscous, aduce un plus de crocant si aroma e foarte potrivita cu restul.
  7. Amestecati conopida cu patrunjelul si legumele din tigaie retinute. Asezati conopida in jurul couscous-ului, pe un platou larg.

Comentarii (4)

 

Dana  acum 2 ani - 6 Septembrie 2022 16:55  

Suna grozav, imi place conopida si ma intereseaza orice reteta inedita care sa o contina. Abia astept sa vad ce gust are. Daca ai vreun pont care sa ma ajute sa determin un sot profund carnivor sa manance si el conopida, l-as aprecia... :) De ficare data cand gatesc un fel vegetarian ma intreaba: "Si noi, dupa gustarica asta, ce mancam?" :)))
 

Ioana  acum 2 ani - 6 Septembrie 2022 17:15  

Se pare ca nu se satura doar cu legume, asa ca pt el poti pune si o bucata de carne alaturi.
Sau ii poti spune ca aceasta minunata leguma nu retine pesticide, deci e dintre cele mai sanatoase pe care le poate manca acum.
 

Dana  acum 2 ani - 24 Septembrie 2022 15:44  

Revin sa confirm: reteta e chiar grozava. Am pregatit-o azi pentru pranz, a fost o provocare sa nu adaug niciun fel de carne alaturi. Singura modificare pe care am facut-o a fost ca am dublat/triplat cantitatile de condimente, suntem ciudatei din punctul asta de vedere, mancam condimente cu lingura, ca indienii. Cuscusul meu a fost de orez integral. Oricum, a fost delicios si.... ta-dam! am primit laude din partea sotului.
Multumesc, Ioana!
 

Ioana  acum 2 ani - 26 Septembrie 2022 15:50  

Multumesc si eu, Dana! E o veste grozava.
 
Lasa un comentariu
Newsletter

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...