Cubulete de vinete in sos de rosii si telemea

Retete cu branza Retete din Grecia Retete cu legume Retete de mancaruri cu legume Retete ieftine Retete lact-ovo-vegetariene Retete simple

A zecea reteta cu sosul de rosii in stil grecesc! Cumnatei mele i-a venit saptamana trecuta ideea (sau pofta!) sa fac vinete saganaki, o varianta vegetariana a midiilor saganaki. Am facut sosul in weekend si ieri doar am asamblat restul ingredientelor. In 25 minute am fost gata cu mancarea.

Ingrediente

1 vanata mica (cca 300 gr)
1 ceapa medie (cca 80 gr)
250 ml sos de rosii in stil grecesc
100 ml apa
1 lingurita oregano uscat
40 gr telemea de capra/oaie (sau feta)
2-3 linguri ulei de masline + putin ulei pentru stropit vinetele
sare

Portii: 2

  1. Vanata se curata total sau partial de coaja. Se taie cubulete de aprox. 1.5 cm. Se pun in tava cuptorului (cu hartie de copt pe fund), se stropesc cu putin ulei si se presara cu sare. Se coc la 200C timp de 20 minute (pana sunt rumene si bine facute), amestecand o data in acest timp.
    * in loc sa le coaceti, cubuletele de vinete se pot praji in ulei, in ture pana sunt rumene si facute; dupa ce se scot toate din tigaie se continua cu pasul 2. (calirea cepei) in aceeasi tigaie
  2. In acest timp se toaca ceapa marunt. Se caleste la foc mic in uleiul de masline pana se inmoaie (cca 5 minute).
  3. Se adauga sosul de rosii si apa si se fierbe cu capac, la foc mic, timp de 10 minute (doar cat sa fiarba ceapa).
  4. Se trage oala de pe foc si se adauga in sos telemeaua sfaramanta si oregano. Se amesteca.
  5. Se adauga cubuletele de vinete coapte. Se aduce continutul oalei la fierbere, dupa care se stinge imediat focul si se pune capacul. Se lasa sa stea 10 minute, sa se amestece aromele.
  6. Se serveste cu paine proaspata, pita sau lipie libaneza.

Ceapa si sosul de rosii au fiert

Se adauga telemea si oregano

Cubulete de vinete coapte

Se adauga vinetele in sos

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...