Rulouri de vinete cu branza in sos de rosii

Retete cu branza Retete din Grecia Retete cu legume Retete de mancaruri cu legume Retete lact-ovo-vegetariene

Reteta Rulouri de vinete cu branza in sos de rosii

Ieri v-am promis niste retete cu sosul de rosii in stil grecesc. Aceasta este prima idee. Este o mancare foarte usoara, de vara.

Ingrediente

2 vinete mici (mai lunguiete)
ulei pentru uns
2 polonice sos de rosii in stil grecesc
2 linguri parmezan razuit

Umplutura

150 gr branza feta (sau danish white; amestec feta cu ricotta; branza de capra)
3 frunze menta
1 fir marar
2 fire patrunjel
piper

  1. Se taie codita vinetelor. Se taie vinetele pe lungime, felii de cca 1/2 cm (am folosit aceasta razatoare pentru a taia feliile). Se ung feliile cu ulei pe ambele parti. Se incinge bine o tigaie grill si se prajesc vinetele cate 3 minute pe fiecare parte (doar pana capata urme de gratar si feliile devin flexibile si le puteti rula, nu trebuie sa fie facute de tot). Nu am sarat vinetele fiindca umplutura este destul de sarata.
  2. Pentru umplutura se amesteca branza cu verdeturile tocate marunt si putin piper. Adaugati sare doar daca e necesar, daca folositi feta aceasta este suficient de sarata. Se poate tine la frigider pana e nevoie de ea.
  3. Intr-un vas termorezistent de 15 x 23 cm se pune un polonic de sos de rosii, cat sa obtineti un strat subtire pe fund.
  4. Se ia fiecare felie de vanata, se aseaza cate o lingurita de umplutura pe capatul ingust si se ruleaza. Se aseaza ruloul in tava, peste sosul de rosii.
  5. Cand ati umplut tava cu rulouri, turnati cate o lingura de sos de rosii pe fiecare rulou.
  6. Se da tava la cuptor, la 200C pentru 15 minute. Se presara parmezan ras pe rulouri si se mai tine tava la cuptor inca 10 minute, pana parmezanul e topit.

Prajim vinetele pe grill

Prajim vinetele pe grill

Felii de vinete

Felii de vinete

Branza pe capatul ingust

Branza pe capatul ingust

Rulam

Rulam

Rulourile in tava

Rulourile in tava

Sos de rosii deasupra

Sos de rosii deasupra

Presaram parmezan

Presaram parmezan

Comentarii (15)

 

Ultimele comentarii

muntean cristina  acum 9 ani - 30 Iulie 2013 09:06  

De mult n-am mai gatit ceva nou care sa intruneasca sufragiile intregii mele familii! aceasta retea va intra in meniul verii! Multumesc!
 

Claudia  acum 8 ani - 21 August 2013 16:17  

Foarte buna reteta!
Am facut-o aseara si a avut un real succes! Merita incercata!
Eu sosul de rosii l-am facut simplu, doar cu putin cimbru si oregano dar a iesit super!
 

dana  acum 8 ani - 26 August 2013 17:38  

e super pt o persoana care e vegetariana
 

elena  acum 8 ani - 5 Noiembrie 2013 14:03  

Ieri am descoperit blogul tau..este absolut fascinant...si tot ieri am facut 3 retete. .rulouriiiiile sunt extraordinar de gustoase...eu si sotul meu suntem carnivori declarati, incep sa mi schimb orientarea cu ce gasesc aici...in plus am facut supa de crema de dovleac =P~ delicioasa si ciupecute umplute...am sa incerc toate retetele.....te pupam
 

Ioana  acum 8 ani - 5 Noiembrie 2013 18:17  

Elena, am fost la fel. cand m-am apucat de gatit si eu eram pe regim carnivor, simteam ca "altfel nu ma satur". dar acum stiu ca mancaruri bune se pot face si fara carne.
ma bucur ca ai trecut pe aici, spor la gatit in continuare!
 

stanciu camelia  acum 7 ani - 15 August 2014 07:58  


Buna , am facut si eu aceste rulouri si au iesit nemaipomenite ! Pana si fiica mea care este vegetariana (si foarte mofturoasa:)) le-a savurat cu multa placere. Multumesc Ioana, ca iti faci timp sa impartasesti si altora din ce stii tu in materie culinara !
 

Ioana  acum 7 ani - 15 August 2014 09:10  

camelia, sa va fie de bine.
 

Bianca Ionel  acum 7 ani - 23 Martie 2015 12:11  

Am incercat si eu ceva asemanator, dar fara sosul de rosii. Sunt delicioase.
[link]
 

Jeni C   acum 7 ani - 11 Mai 2015 16:22  

Eu muncesc in Grecia,dar unele mancaruri care imi placeau,nu stiam sigur cum se fac.Acum ca am gasit retetele tale ,m-am luminat si mi-au iesit toate exact ca cele ,care se gasesc in restaurante.Mult succes jn continuare ,ai retete foarte explicite,felicitari.
 

Ioana  acum 7 ani - 11 Mai 2015 18:13  

cu drag, Jeni, sa-ti fie de folos!
 
Lasa un comentariu
Newsletter

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...