Cuiburi umplute

Retete desert Retete de Craciun Retete de Pasti Retete lact-ovo-vegetariene

Reteta Cuiburi umplute

Cuiburile cu diverse umpluturi vor fi pe gustul tuturor din familie. Unii vor prefera gemul, altii branza. Nu trebuie sa va limitati insa doar la cele pe care le-am folosit eu, puteti face umplutura de mac, de nuca, de fructe uscate... Daca nu puneti zahar in aluat puteti face o varianta cu umpluturi sarate: de carnati, ragu, de varza...

Ingrediente

450 gr faina alba
1 pliculet drojdie uscata (7gr)
250 ml lapte caldut
1 galbenus de ou
60 gr unt la temperatura camerei + 1 lingura unt topit
4 linguri zahar
1 varf cutit sare

Umpluturi

De branza (pentru 15 cuiburi)
150 gr branza de vaca
1 galbenus
3 linguri frisca nebatuta
2-3 linguri zahar

Gem sau dulceata de orice fel (am folosit gem de prune si dulceata de visine)

Topping

1 lingura unt topit
3 linguri zahar
1 lingura cu varf faina
1 lingurita rasa scortisoara

Bucati: 15

  1. Pentru aluat: frecam cele 60 gr unt cu zahar. Adaugam apoi galbenusul si il incorporam bine. Eu am pus acest amestec in masina de paine, apoi am adaugat laptele caldut, drojdia, faina si la final sarea. Am programat masina pe programul de framantat si dospit. Daca nu aveti masina, framantati de mana toate ingredientele pana aluatul e elastic si se desprinde de pe maini. Lasati la crescut 1-2 ore intr-un bol acoperit, asezat la loc caldut, pana aluatul isi dubleaza volumul.
  2. In acest timp am preparat umplutura de branza si toppingul. Pentru umplutura de branza am frecat toate ingredientele impreuna. La fel si pentru topping, am amestecat toate ingredientele pana am obtinut o textura asemanatoare cu pesmetul.
  3. Intr-o tava de cca 22 x 33 cm am pus hartie de copt pe fund.
  4. Aluatul l-am impartit in 15 bucati, pe cat posibil egale. Fiecareia i-am dat forma de bila. Le-am asezat in tava la distanta de cca 1-2 cm. Le-am uns cu unt topit. Am introdus tava intr-o punga si am lasat bilele la crescut la loc caldut inca 30 minute.
  5. In fiecare bila am facut apoi in centru un crater (cel mai usor se fac cu degetele, dar puteti folosi si dosul unei lingurite). Cu cat mai mare craterul cu atat va fi mai multa umplutura ;) Trebuie sa va intre macar cate 1 lingurita de umplutura in fiecare crater.
  6. Am pus in fiecare crater cate 1 lingurita buna de umplutura. Eu am alternat umpluturile pe rand (un rand cu dulceata de visine, un rand cu branza si apoi alt rand cu gem de prune si tot asa...)
    * atentie, umplutura de branza va ajunge pentru 15 cuiburi!
  7. Am presarat apoi topping pe marginile cuiburilor si am dat tava la cuptorul incins la 190C, pentru 35 minute.

Umplutura de branza

Umplutura de branza

Topping

Topping

Bile in tava

Bile in tava

Facem indentatii in centrul fiecarei bile

Facem indentatii in centrul fiecarei bile

Umplute

Umplute

Coapte

Coapte

Cuiburi umplute

Cuiburi umplute

Cuiburi umplute

Cuiburi umplute

Comentarii (11)

 

Ultimele comentarii

elena  acum 14 ani - 8 Februarie 2010 19:17  

Draga mea sa ai un concediu placut ,sa ai graija cu vremea si sa te intorci sanatoasa acasa pentru ca noua cu siguranta o sa ne lipsesti fff mult .Sper ca la intoarcere sa ne aduci retete noi care sa ne pregateasca de primavara.Te sarut si distractie placuta . PS .sa nu stai mult ca nu stiu ce sa mai gatesc ;)
 

bogdi  acum 14 ani - 8 Februarie 2010 20:51  

ma apuc de tura 2 ca am ramas fara =P~
 

Ioana  acum 14 ani - 9 Februarie 2010 10:59  

bogdi, sa nu-ti para rau ca ua trecut asa repede, sunt mai bune cat sunt proaspete.
 

Ioana  acum 14 ani - 9 Februarie 2010 10:59  

elena, multumesc, ma intorc repede, iau doar o scurta pauza
 

bogdi  acum 14 ani - 9 Februarie 2010 13:15  

nu m-am inselat...sunt delicioase la micul dejun cu o cana de cafea sau lapte cu cacao =P~ . sunt usor de facut si bune rau ;)
 

Loredana   acum 14 ani - 12 Februarie 2010 05:58  

imi place mult site to tau . De unde esti Ioana ?
 

monika  acum 14 ani - 20 Februarie 2010 18:43  

buneeeeee eu am incercat varianta cu varza
;)
 

florin  acum 12 ani - 5 Februarie 2012 20:50  

Acum savuram minunatiile. Cu o mana scriu si cu una tin o delicatete =P~ . Multumesc pentru reteta.
 

Dorel Susan  acum 8 ani - 1 Noiembrie 2015 13:44  

Ioana draga îti multumesc foarte mult pentru reteta aceasta minunata si stii ca de câte ori o fac cu gem de visine, cu brânza, cu nuca dar am facut si cu rocile ( roscove ) am primit si Iugoslavia si sant tare bune !!!
Mereu ma cearta nevasta mea ca eu manânc mai multe ca ea îti poti închipuii ce belea daca sant asa bune !!!
Ciau Ioana !!!
 

Ioana  acum 8 ani - 2 Noiembrie 2015 09:53  

sa-ti fie de bine, Dorel!
 
Lasa un comentariu
Newsletter

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...