Dulceata de visine

Retete cu fructe Retete de gem si dulceata

Reteta Dulceata de visine

Aceasta dulceata de visine nu e varianta clasica, poate intr-o zi o sa o postez si pe aceea dar iata o reteta de dulceata de visine mai speciala. Ideea mi-a venit de la dulceata de prune cu stafide si nuci pe care am facut-o anul trecut si a avut mare success si de abia astept sa apara prunele sa o fac iar. Pana la toamna, profitam de combinatia visine, mere si portocala ;) In plus, mi-a placut combinatia visine-ghimbir din prajitura cu visine si am folosit-o si aici.

Ingrediente

1 kg visine (cantarite fara samburi)
2 mere (aprox 300 gr)
1 portocala
1 lingurita cu varf ghimbir pudra
1/2 lingurita scortisoara
500 gr zahar gelifiant Extra de la Dr. Oetker

  1. Visinele se curata de samburi. Merele se curata de coaja si cotoare si se taie cubulete. Razuiti coaja de pe portocala. Curatati apoi portocala si miezul il taiati cubulete.
  2. Asezati 3 farfurioare in congelator.
  3. Asezati toate fructele intr-un vas incapator. Adaugati aromele (scortisoara, ghimbirul si coaja de portocala). Amestecati bine. Apoi presarati zaharul deasupra, amestecati si lasati sa stea la temperatura camerei cca 1-2 ore.
  4. Puneti totul intr-o oala mare si aduceti compozitia la fierbere. Va face spuma roz deasupra cand incepe sa fiarba. Dati focul pe mediu si fierbeti 4-5 minute. Amestecati din cand in cand.
  5. Dati focul la mic. Luati putina dulceata de visine, puneti-o pe o farfurioara de la congelator si lasati un minut in congelator. Daca se "leaga" dulceata, atunci e gata. Daca nu, dati iar focul pe mediu si mai fierbeti 1 minut. Repetati testul cu farfurioara.
  6. Spalati 2 borcane de 800 gr +1 borcan de 300 gr, le uscati si le bagati la cuptorul incins la 200C cam 20 min, sa se sterilizeze.
  7. Puneti dulceata de visine in borcanele sterilizate, stergeti gura borcanului daca s-a murdarit, puneti capacele si le strangeti bine. Intoarceti borcanele cu fundul in sus si lasati asa 10 min. sa se faca vid. Puneti borcanele inca fierbinti sub o plapuma si lasati sa se raceasca asa peste noapte. Pastrati dulceata de visine la loc racoros, in pivnita sau camara.

Fructele cu zahar

Fructele cu zahar

Incepe sa fiarba

Incepe sa fiarba

Gata in 5 minute!

Gata in 5 minute!

Dulceata de visine

Dulceata de visine

Comentarii (19)

 

Ultimele comentarii

olga  acum 8 ani - 7 Iunie 2015 08:22  

Ioana, ar iesi la fel de buna cu cirese? Am multe cirese si nu stiu ce sa fac cu ele :)
Multumesc foarte frumos.
 

Ioana  acum 8 ani - 7 Iunie 2015 13:08  

olga, n-am facut gem de cirese pana acum :(
 

olga  acum 8 ani - 29 Iunie 2015 23:04  

Ioana, am lasat cu zaharul mai mult de 2 ore :( , acum nu se leaga, o pot repara cumva?

Multumesc frumos.
 

Ioana  acum 8 ani - 30 Iunie 2015 08:54  

din ce cantitate de visine ai facut?
 

olga  acum 8 ani - 30 Iunie 2015 12:26  

1200 kg ca atatea am avut si am aplicat regula matematica sa calculez zaharul :) dar e tare lichida, anul trecut am folosit zahar normal, a iesit foarte buna, acum am zis sa economisesc timp si am folosit zahar gelifiant margaritar (n-am gasit Dr.Oetker).
Parca n-as arunca-o , dar nu stiu cum sa o folosesc asa.
 

Ioana  acum 8 ani - 30 Iunie 2015 13:19  

poti pune putin amidon sa le lege, ii mai dai cateva clocote pana se ingroasa sosul, apoi pui in borcane sterilizate. asa ai sos pentru tarte si placinte cu visine.
 

olga  acum 8 ani - 30 Iunie 2015 22:18  

Draga mea, multumesc foarte frumos. Am facut cum ai zis si am ,,dres-o''. Dulceata asta este una din combinatiile preferate.
Esti geniala!
 

Ioana  acum 8 ani - 1 Iulie 2015 10:56  

foarte bine, la iarna o sa poti folosi umplutura la placinta postata azi [link]
 

Mari  acum 8 ani - 6 Iulie 2015 17:41  

Buna Ioana.
O intrebare de la o "incepatoare" :) Oala trebuie sa aiba fundul gros/dublu?
Multumesc frumos!
 

Ioana  acum 8 ani - 6 Iulie 2015 17:54  

e preferabil daca ai, riscul sa se arda e mai mic. dar am facut dulceata si in oala normala si a iesit bine.
 
Lasa un comentariu
Newsletter

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...