Dovlecei la tigaie cu usturoi si verdeturi

Retete cu legume Retete de mancaruri cu legume Retete cu putine calorii Retete ieftine Retete lact-ovo-vegetariene Retete rapide Retete simple

Nu-i asa ca arata ca pastele? Ideea e din revista NY Times. Am pregatit doar o portie pentru mine intr-o mica pauza intre o salata de cartofi si pus dulceata de prune pentru iarna... un pranz rapid ca sa nu lesin de foame langa aragaz.

Ingrediente

1 dovlecel mic
3 fire patrunjel
3 fire marar
1 catel mare usturoi
sare, piper, chili
1 lingurita ulei masline
1 lingura parmezan

Portii: 1

  1. Taiati dovlecelul felii lungi si subtiri folosind aparatul de curatat legume. Taiati fasii pana ajungeti la mijlocul dovlecelui, la partea cu seminte. Aceasta nu se foloseste. Sarati dovlecelul.
  2. Ungeti o tigaie teflonata cu ulei, striviti catelul de usturoi si adaugati fasiile de dovlecel. Caliti pentru 3-5 minute.
  3. Adaugati verdeturile tocate, amestecati rapid, dregeti de sare si piper si chili daca doriti.
  4. Serviti imediat, presarat cu parmezan.

Taiem dovlecelul fasii

Il sotam cu usturoi si apoi adaugam verdeata

Dovlecei la tigaie cu usturoi si verdeturi

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...