Drob de ficat cu orez

Retete aperitive Retete cu carne de pui Reteta cu carne de rata si gasca Retete ieftine Retete simple Retete romanesti

Drob foarte rapid dupa o reteta pe care mama mea o facea inca de dinainte de a ma naste eu :) Este foare bun cu salata proaspata.

Ingrediente

400 gr pate de ficat cumparat (de orice fel; eu am folosit de gasca)
6 linguri cu varf orez fiert
3 fire ceapa verde
3 fire marar
1/4 legatura patrunjel
2 oua fierte tari
2 oua crude
1 lingura pesmet
sare, piper

putin ulei pentru uns tava
1 ou
1 lingura smantana

  1. Se amesteca pateul cu orezul fiert, ouale fierte taiate cubulete si verdeturitel tocate. Se drege acest amesteca de sare si piper. Pateul cumparat e deja destul de condimentat, dar tot va fi nevoie de putina sare (cam 1/2 lingurita) si piper dupa gust.
  2. Adaugati ouale crude batute un pic si pesmetul. Omogenizati.
  3. Turnati amestecul in tava de chec (25 x 10 cm) unsa cu ulei. Nivelati cu dosul unei linguri. Ungeti deasupra cu ou batut cu smantana.
  4. Coaceti la 180C timp de 30 minute.
  5. Lasati sa se raceasca apoi scoateti drobul din tava prin rasturnare pe un platou. E foarte bun cu salata asortata.

Compozitia pentru drob

In tava

Drob copt rasturnat

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...