Drob de miel

Retete aperitive Retete cu carne de miel Retete cu ou Retete de Pasti Retete romanesti

Reteta Drob de miel

Nelipsit la noi, romanii, pe masa de Paste.

Ingrediente

1 kg organe de miel (plamani, ficat, inima, limba; cantarite dupa fierbere si tocare)
2 cepe
2 legaturi de ceapa verde (10 fire)
2 legaturi patrunjel
2 felii paine mai veche (fara coaja)
150 ml lapte
8 oua fierte tari
4 oua crude
1 lingurita rasa sare
1 lingurita rasa piper
80 ml ulei

  1. Se spala organele bine in cateva ape, pana ramane curata apa pe ele. Se pun in apa cu otet si sare pentru 30 minute. Eu nu am folosit rinichii, care ar trebui curatati de partea alba din interior si tinuti in apa cu otet separat.
  2. Se fierb organele timp de 5 minute. Se arunca apa murdara de pe ele, se spala bine oala si se pun la fiert inca 30 minute din momentul primului clocot.
  3. Cat timp fierb organele, se toacat foarte marunt ceapa, ceapa verde si patrunjelul. Se toaca marunt si 4 oua fierte.
  4. Painea se pune la inmuiat cu putin lapte.
    * painea va face drobul mai pufos
  5. Se scurg bine organele si cum se racoresc se toaca cu cutitul cat mai marunt.
    * se pot da prin masina de tocat si veti obtine pate
  6. Se incinge uleiul intr-o tigaie mare si se caleste ceapa la foc mediu spre mic pana este moale. Se adauga organele tocate si se prajesc la foc mediu timp de 10 minute, amestecand mereu. Se trage de pe foc.
  7. Se adauga ceapa verde si patrunjelul, ouale tocate si painea stoarsa de lapte. Se amesteca totul foarte bine.
  8. Se condimenteaza amestecul cu sare si piper. Puteti gusta compozitia.
  9. Se bat 3 oua mari crude si se pun peste amestecul racorit. Se amesteca bine.
  10. O tava de chec se unge foarte bine cu ulei (inclusiv pe margini). Se aseaza 1/3 din compozitie pe fundul formei.
  11. Deasupra asezati restul de 4 oua fierte intregi. Se acopera ouale cu restul de umplutura.
  12. Bateti ultimul ou crud ramas si ungeti drobul cu el.
  13. Dati drobul la cuptor, la 180C pentru 50 minute. Cand il scoateti treceti cu un cutit pe margini. Lasati sa se raceasca. Se pastreaza la frigider.

Calim ceapa

Calim ceapa

Prajim tocatura

Prajim tocatura

Adaugam verdeturile si ouale

Adaugam verdeturile si ouale

Strat cu oua in tava

Strat cu oua in tava

Acoperim ouale

Acoperim ouale

Drob copt

Drob copt

Miel umplut din Maramures (de la Simona)

Miel umplut din Maramures (de la Simona)

Comentarii (24)

 

Ultimele comentarii

ciprian  acum 11 ani - 23 Aprilie 2011 09:26  

azi am inteles de ce nu ai folosit rinichi, dupa ce am slugarit sa-i curat cateva ore. nu mai folosesc rinichi in viatza mea. cat despre cum mi-a iesit drobul am sa-ti spun in cca 10-12 ore
 

Ioana  acum 11 ani - 25 Aprilie 2011 10:31  

ciprian, nu am pus rinichii fiindca i-am luat separat si am vrut sa fac din ei tocanita spaniola. doar ca dupa ce i-am curatat, i-am tinut in apa cu otet si sare, i-am spalat, i-am si oparit tot miroseau urat. asa ca i-am aruncat.
 

ciprian  acum 11 ani - 26 Aprilie 2011 01:30  

`Chiar dupa ce am slugarit la rinichii aia pe care i-am luat sa-i curat, drobul a iesit minunat de bun si foarte aspectos. Multumesc pt reteta Ioana.
 

valerica  acum 10 ani - 13 Aprilie 2012 18:55  

Buna Ioana...nu am mai facut drob de foarte multi ani,aici an Spania nu mai avem timp decat pt munca,sant cu el pe foc si ma ancantat reteta ta ,e ceva asemanator cu a mea,multumesc si PASTE FERICIT PENTRU TOATA LUMEA
 

bogdana  acum 10 ani - 13 Aprilie 2012 21:15  

Eu pun si leustean si marar si usturoi verde, in rest la fel, fara sa dinstui organele, doar ceapa. Sarbatori fericite!
 

elena spiridon  acum 7 ani - 1 Aprilie 2015 13:49  

:) foarte bun si gustos

 

Mihaela  acum 6 ani - 27 Martie 2016 22:21  

Multumesc, Ioana ptr o reteta excelenta :) ... Drobul a iesit delicios si a primit o multime de complimente! = P ~ ... E Asa de bun, ca m-as fi bucurat Sa Nu placa nimanui ca sa-mi ramana mie tot! :p
 

RalucaM  acum 5 ani - 13 Aprilie 2017 22:36  

Ce mai pot sa fac dc nu le.am tinut in apa cu otet si le.am pus direct la fiert?
 

Va sugerez o altfel de ...  acum 4 ani - 14 Octombrie 2017 04:53  

... RETETA.Eu gatesc drobul la crud, este mult mai plin de arome si gust.Trebuie sa stim ca intotdeauna calitatea ingredientelor folosite au un rol foarte important pentru preparatul nostru final.Prin fierbere potenta si gusturile din ingrediente se pierd in mare parte.Chiar ieri am facut un drob de ied, nu de miel.Partea cu ceapa calita iarasi este o chestie mai grea pentru digestie si de multe ori poate denatura gustul preparatului.Cu privire la rinichi pot sa va spun ca rinichii unui animal sanatos si hranit natural nu trebuie sa aiba acel miros si gust de uree, decat foarte vag.Sa revin, am tocat prin sita mare de la masina organele (inima, ficat, rinichi, plaman) plus carne de la ied.Am mai tocat impreuna cu organele si carne, ceapa verde, usturoi verde, praz verde mic, marar proaspat, patrunjel - frunze proaspete, telina-frunze proaspete si putin leustean verde si aromat (toate din gradina proprie ).Am folosit pentru condimentare doar piper verde si rosu rasnit direct si sare grunjoasa de Guerande recoltata manual (este o sare exceptionala).Am lasat amestecul condimentat 30 de min sa se odihneasca, dupa care am facut testul de gust final.Am adaugat apoi 3 oua crude, am amestecat foarte usor si am asezat preparatul crud intr-un vas apoi l-am bagat in cuptor.Am mai pus si nelipsitele oua fierte in interior.Drobul este fabulos, aromele se impletesc perfect; in fiecare an convertesc cel putin o persoana care n-a pus gura vreodata pe drob (din diverse motive) sa devina un fan drob.Pofta buna si un week-end frumos tuturor.
 

Ioana  acum 4 ani - 16 Octombrie 2017 12:38  

minunat, il faci ca un pate de carne! cred ca iese foarte bun si fin.
 
Lasa un comentariu
Newsletter

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...