Pulpa de miel cu cartofi si morcovi noi

Retete cu cartofi Retete de mancaruri cu carne Retete cu carne de miel Retete fara gluten Retete la cuptor Retete simple

Reteta Pulpa de miel cu cartofi si morcovi noi

Miroase a Grecia! A concediu!

Fiindca pulpa de miel am primit-o de la Oitele din Copaceni, crescute natural la 20 km de Cluj, mi s-a parut ca o reteta simpla care sa puna in valoare aroma carnii este cea mai potrivita. Si a iesit divin. M-am simtit norocoasa sa am asa mancare buna pe masa intr-o zi de duminica.

Ingrediente

1 pulpa mica de miel (cca 750 gr cu o; sau 500 gr fata os)
4-5 cartofi noi (cca 500 gr) 
3 morcovi noi (cca 150 gr)
30 ml suc de lamaie
30 ml ulei de masline extravirgin + 1 lingura ulei masline
100 ml apa
2 fire rozmarin
1 fir cimbru
2 catei de usturoi
1 lingurita oregano
sare, piper negru

Portii: 2

  1. Tocati 1 lingurita frunze de rozmarin si 1/2 lingurita frunze de cimbru. Puneti-le intr-un mojar impreuna cu usturoiul felii si putina sare mare. Striviti totul bine pana usturoiul devine pasta. Adaugati 1 lingura de ulei si continuati sa pisati.
  2. Faceti incizii in pulpa de miel, cu un varful unui cutit. Presarati sare si piper negru si masati carnea pe toate partile. Adaugati marinata de mai sus si masati bine carnea, avand grija sa introduceti marinata in incizii.  Presarati putin oregano deasupra. Lasati pulpa sa stea 1 ora ca sa revina la temperatura camerei.
  3. Curatati cartofii cu un burete metalic si apoi ii taiati bucati mari (in 2-4 bucati). Curatati morcovii si ii taiati in doua pe lungime. Condimentati legumele cu sare, piper si 1 lingurita de oregano.
  4. Asezati cam 1/3 din legume pe fundul unei cratite (am folosit tuciul de fonta) sau unei tavi adanci. Asezati in mijloc pulpa. Distribuiti restul legumelor in jurul carnii.
  5. Turnati sucul de lamaie, cei 30 ml ulei si apa pe marginea cratitei. Ce v-a ramas din rozmarin si cimbru distribuiti printre legume.
  6. Puneti un capac care etanseaza bine sau o folie pe oala. Dati oala la cuptor la 150C timp de 2 ore. Dupa acest timp carnea trebuie sa fie bine facuta (introduceti o furculita in ea) si in oala s-a adunat mult sos.
  7. Luati capacul, cresteti temperatura la 220C si lasati inca jumatate de ora la cuptor (cat carnea sa se rumeneasca si sosul sa scada un pic).

Pulpa condimentata

Pulpa condimentata

Oala gata sa intre la cuptor

Oala gata sa intre la cuptor

Dupa 2 ore mai trebuie doar sa se rumeneasca

Dupa 2 ore mai trebuie doar sa se rumeneasca

Comentarii (2)

 

Maria  acum 8 ani - 29 Iunie 2015 11:23  

Arata superb.Saptamana aceasta sigur voi face....verde la carne!
 

Ioana  acum 8 ani - 29 Iunie 2015 14:25  

stiu... gata postul :)
 
Lasa un comentariu
Newsletter

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...