Dulceata de pepene galben cu lime si ghimbir

Retete cu fructe Retete de gem si dulceata

Am pregatit doar o portie mica pentru mine, cei din jurul meu nu sunt iubitori de pepene galben.

Ingrediente

1 pepene galben de 1.5 kg copt
50 gr ghimbir proaspat
1 lime
300 gr zahar

  1. Taiati pepenele in jumatate, eliminati partea cu samburii si apoi cu o lingura scoateti miezul intr-o oala. Adaugati ghimbirul taiat felii foarte subtiri (folositi curatatorul de legume), coaja razuita de la lime si sucul de lime. Presarati deasupa zahar, amestecati usor si lasati sa stea 2 ore. In acest timp pepenele va lasa mult suc.
  2. Puneti apoi pe foc mic pana se dizolva zaharul (cam 5 minute) si apoi pe foc mare 15 minute, pana dispare spuma alba care se va forma. Coborati iar focul pe mic si fierbeti inca 1 ora, amestecand din cand in cand.
    * ca sa fiti siguri ca s-a legat luati o lingurita de dulceata si lasati-o pe o farfurie la racit; daca e gelatinoasa si nu curge de pe farfurie cand e rece dulceata e gata!
  3. Puneti un borcan de 600 gr in cuptorul incins la 200C si lasati-l 30 minute sa se sterilizeze. Puneti dulceata fierbinte in el, sigilati cu capac si apoi intorceti borcanul cu fundul in sus pentru 5 minute sa se creeze vid. Puneti apoi borcanul sub o plapuma si lasati sa se raceasc acolo peste noapte. Pastrati peste iarna la loc racoros.

Dulceata de pepene galben cu lime si ghimbir

Dulceata de pepene galben cu lime si ghimbir

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...