Fasole in stil venetian

Retete garnituri Retete din Italia Retete cu legume Retete cu peste si fructe de mare Retete cu putine calorii Retete simple

Una dintre mancarurile mele favorite din ultima vreme. Cred ca si faptul ca m-am simtit la malul marii in timp ce o mancam a avut o contributie mare in aceasta directie... Eu am servit-o ca si salata-aperitiv, dar este potrivita si ca si garnitura langa o fripturica de porc. Puteti adauga si putin rozmarin sau menta pe langa verdeturile folosite de mine.

Ingrediente

250 gr fasole
2 foi dafin
1 morcov
1 bucatica telina

Sos

5 ansoa conservate in sare
3 catei usturoi
2 fire ceapa verde
1 lingura suc de lamaie
1/4 legatura patrunjel
5-8 frunze busuioc
2 frunze salvie
4 linguri ulei masline
sare, piper

Portii: 4

  1. Fasolea inmuiata cu o seara inainte se pune la fiert cu multa apa, foile de dafin, morcovul si telina taiate bucati mari. Se fierb minim 1.5 ore in oala normala sau 45 minute in oala cu presiune (de cand incepe oala sa fluiere).
  2. Puneti ansoa in apa rece si lasati-le sa se desareze. Schimbati apa de cateva ori. Dupa cca 1 ora le scurgeti de apa, le scoateti coloana si le tocati fin.
  3. Cand e gata fiarta fasolea se incinge uleiul si se prajesc cateii de usturoi taiati in 2-3 bucati pana simtiti mirosul de usturoi, cca 1 minut. Nu lasati usturoiul sa se arda!
  4. Adaugati ceapa taiata rondele si ansoa tocate. Calitit totul la foc mediu spre mic pana ansoa se dizolva in ulei, cca 2 minute. Amestecati des.
  5. Adaugati sucul de lamaie si mai fierbeti 1 minut.
  6. Stingeti focul si adaugati verdeturile tocate fin.
  7. Scurgeti fasolea de apa si asa fierbinte o puneti in sos. Presarati 2 prize piper negru. Amestecati bine. Gustati de sare si adaugati daca trebuie.
  8. Se serveste calduta sau rece. E si mai buna a doua zi, dupa ce aromele se amesteca.

Ansoa si ceapa verde

Calim pana se dizolva ansoa

Adaugam fasolea

Fasole in stil venetian

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...