Iahnie de fasole rapida

Retete garnituri Retete cu legume Retete de post Retete rapide Retete simple

Reteta Iahnie de fasole rapida

Rapida si de post, pentru zilele cand nu avem timp sa pregatim reteta originala.

Ingrediente

2 conserve de fasole (de 400 gr)
1 sticla sos BBQ Heinz (de 250 ml)
1 ceapa
2 catei usturoi
2 foi dafin
2 fire cimbru (sau 1/2 lingurita cimbru uscat)
1-2 linguri suc de lamaie
2 linguri ulei
cateva fire de patrunjel
piper, sare

  1. Se caleste ceapa tocata marunt in uleiul incins. Cand s-a inmuiat, se adauga usturoiul strivit. Se mai caleste 1 minut.
  2. Se adauga sosul BBQ si apa (sau bere, daca nu e post) cat intra in sticla de sos. Se adauga dafinul, cimbrul, putin piper si sucul de lamaie. Se fierbe la foc mediu pentru 10-15 minute.
  3. Se adauga fasolea scursa (dar nu foarte bine, lasati putin lichid) si se mai fierbe inca 5 minute.
  4. Se presara cu patrunjel tocat. Se gusta de sare.

Comentarii (22)

 

Ultimele comentarii

Cristina  acum 12 ani - 5 Decembrie 2011 02:01  

Da, din pacate sosurile de BBQ (in general, eu scriu din Canada) sunt cam nesanatoase. Lista de ingrediente e cam ca tabelul lui Mendeleev si are foarte mult zahar. Cel facut in casa e pe primul loc, dar mai sunt si consereve de rosii simple, la care se poate aduga busuioc si alte condimente.
Aroma de afumaura din sosurile din comert este obtinuta chimic, nu prin vreun proces de afumare.
 

Gabi  acum 10 ani - 10 Octombrie 2013 17:15  

Am facut. Mi-a placut In loc de sos heinz am folosit un sos de rosii italian natur. Am pus sucul de lamaie si nu intelegeam de ce are gust de acru..abia dupa ce am citit comentariile am realizat :) insa il dresesem deja cu niste carnati unguresti afumati..asa ca acum e foarte bun.
Multumesc frumos de retete..tot ce am facut de la tine a iesit excelent!
;)
 

geanina  acum 9 ani - 15 Noiembrie 2014 16:15  

Buna, Ioana eu am facut aceasta fasole dar mie nu mi a iesit dupa cum spui tu in primul rand am pus ceapa la calit in uleiul incins si nu sa inmuiat unde gresesc?
 

Ioana  acum 9 ani - 16 Noiembrie 2014 16:10  

se pune ceapa tocata in uleiul incins, dai focul la mic si lasi sa se faca, amestecand cand si cand, macar 5 minute. in acest timp ceapa se va inmuia. daca ai rabdare, poti lasa si 10 minute, numai sa ai grija sa fie focul la f. mic sa nu o arzi.
 

Roxana  acum 9 ani - 17 Februarie 2015 18:56  

Salutare,

am aprins focul, gata sa arunc ingredientele in oala. Dar la partea cu sos BBQ, sau bere, am o nedumerire. Nu vreau sa pun sos, ci bere. Sos nu am folosit niciodata, si nu stiu cam cata bere sa pun. O cescuta e OK? Sau berea se pune in pahar, cand se serveste? :p

Merci,
Roxana T.
 

Ioana  acum 9 ani - 17 Februarie 2015 19:55  

poti pune 1 cana de bere (200-250 ml) in loc de apa. dar trebuie sa pui ceva sos , altfel doar fierbi fasolea in bere. nu merge fara... macar niste rosii din conserva strivite daca ai la indemana.
 

cornel  acum 8 ani - 4 Iulie 2015 13:36  

'' se adauga apa'' cata apa?, se mesteca fasolea sau se lasa sa fiarba ca la orez?
 

Ioana  acum 8 ani - 6 Iulie 2015 09:33  

scrie "apa cat intra in sticla de sos", adica 250 ml. doar ca pui apa in sticla ca sa "speli" tot sosul ramas pe pereti.
 

Irina  acum 7 ani - 7 Mai 2016 14:58  

=P~
Am pus bere, suc de rosii si rosii proaspete in loc de sos bbq, plus costite afumate. O minunatie!
 

Solomon  acum 6 ani - 16 Mai 2017 11:24  

Nu sunt adeptul sosurilor din comert,au pres multi aditivi,dar am facut reteta cu sos de rosii de casa si a avut un gust foarte bun. A mers perfect cu ciolan crud fiert cu mirodenii la oala sub presiune(40 minute), apoi la cuptor 20 min. la temperatura mare(in tigaie de fonta cu patru linguri din apa in care a fiert ciolanul).

 
Lasa un comentariu
Newsletter

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...