File de peste in folie

Ingrediente

450 gr file de peste (dorada, halibut, somon etc)
3 linguri sos de soia
2 linguri sherry sec (fino; sau vin Shaoxing)
1 lingurita ulei de susan
1/4 lingurita chili macinat
1 feliuta ghimbir
2 linguri ulei
2 fire ceapa verde (sau chives/ceapa ciorii)

Portii: 2-3

  1. Se amesteca sosul de soia cu sherry, ulei de susan si chili.
  2. Se taie fileul de peste in bucati (eu l-am taiat in doua; de data asta am folosit somon, fiindca era cel mai proaspat pe care l-am gasit ieri de cumparat). Se pune fiecare bucata de peste pe hartie de copt indoita in doua (ca sa fie mai rezistenta). Se ridica marginile. Se toarna jumatate din amestecul de la pct. 1 peste fiecare file. Se impacheteaza hartia astfel incat pestele sa fie bine sigilat inauntru.
  3. Se dau pachetele formate la cuptor, la 200C, pentru 10 minute.
  4. In acest timp se incinge uleiul si se prajeste in el ghimbirul taiat betisoare. Cand e usor rumen se scoate din ulei.
  5. Se pun pachetele pe farfurii si se desfac cu grija sa nu ne arda aburul. Se toarna peste fiecare jumatate din uleiul incins (cel cu aroma de ghimbir; va da luciu pestelui). Se presara cu ceapa verde si ghimbir prajit. Se servesc imediat cu putin orez si broccoli fiert/pe abur.

File de peste in folie

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...