Somon a l'unilaterale cu paste cu negru de sepie

Categorii: Retete de mancaruri cu carne, Retete cu paste, Retete cu peste si fructe de mare, Retete rapide, Retete simple, Retete pentru Valentine's Day si Dragobete

 

Somon a l'unilaterale cu paste cu negru de sepie
Pinterest

Doar amestecati, fierbeti paste si prajiti somonul. Trei pasi pe care oricine ii poate face (domnilor, anul asta ma astept sa faceti ravagii de Valentine's Day vesel ). Vinul potrivit: Pinot Gris.

O parte interesanta din reteta e modalitatea de preparare a pestelui. "A l'unilaterale" este o tehnica de prajire a pestelui doar pe o parte, cea cu pielea. Francezii sustin ca aceasta este cea mai buna metoda de preparare a unui file de peste, fiindca doar pielea vine in contact cu uleiul si se face super crocanta, ca soricul de porc imi e pofta, in timp ce carnea nu atinge uleiul si isi pastreaza toata savoarea si moliciunea. Si asa e! Somonul a iesit perfect. Cine stie, stie!

Ingrediente
Somon a l'unilaterale cu paste cu negru de sepie

150 gr paste cu negru de sepie (am folosit spaghetti, dar se pot folosi si tagliatelle sau linguine)
2 fire patrunjel

Somon a l'unilaterale

2 fileuri de somon cu piele (de aprox. 150 gr fiecare)
sare de mare, piper negru macinat
1 lingura faina

Dressing

1/2 lingura otet balsamic
1/2 lingura sos de soia
2-3 linguri ulei neutru (de floarea soarelui de exemplu)
cateva picaturi ulei de susan
2 prize ghimbir pudra
1 lingura ceapa rosie tocata foarte marunt
1 lingura seminte de susan

Portii: 2

Preparare
Somon a l'unilaterale cu paste cu negru de sepie

  1. Fileurile se spala si se absorb foarte bine cu servetele.
  2. Susanul se prajeste intr-o tigaie fara adaos de grasime pana se rumeneste usor.
  3. Se amesteca intr-o cescuta sosul de soia, otetul, uleiurile si ghimbirul. Se adauga ceapa tocata si susanul. Se lasa dressingul sa stea pana e nevoie de el.
  4. Se fierb pastele in multa apa cu sare, conform instructiunilor de pe pachet.
  5. Pana sunt gata pastele se prepara fileurile. Intr-o tigaie antiaderenta se pune doar putin ulei si se incinge bine.
  6. Fileurile de somon se trec prin faina, dar numai pe partea cu pielea. Se scutura bine sa cada excesul de faina. Se pun fileurile in tigaie, cu pielea in jos. Se presara deasupra cu sare mare si piper. Nu inghesuiti fileurile in tigaie, asezati-le la distanta unele de altele sa nu se "abureasca". Daca tigaia e mai mica si nu va incap intr-o tura, prajiti-le in transe (dupa fiecare transa stergeti tigaia cu un servetel de bucatarie si puneti ulei nou).Prajiti fileurile la foc mai marisor (sa sfaraie mai tare) timp de 1 minut, apoi dati focul la mediu spre mic (sa sfaraie usor) inca 4 minute. Puneti apoi capacul pe tigaie si mai lasati inca 2 minute (astfel se vor coace si deasupra).
  7. Scurgeti pastele si amestecati-le cu jumatate din dressing. Asezati-le pe doua farfurii. Asezati deasupra cate un file de somon, cu pielea in sus (in primul rand ca sa nu se inmoaie, dar si ca sa expuneti frumosul "soric" obtinut vesel ). Turnati restul de dressing peste fileuri.
  8. Presarati cu patrunjel tocat, inveseleste foarte tare farfuria.
 
Somon a l'unilaterale cu paste cu negru de sepie - Somonul se prajeste 5 minute cu pielea in jos

1. Somonul se prajeste 5 minute cu pielea in jos

Somon a l'unilaterale cu paste cu negru de sepie - Se pune capacul...

2. Se pune capacul...

Somon a l'unilaterale cu paste cu negru de sepie - ...si se prajeste inca 2 minute

3. ...si se prajeste inca 2 minute

Somon a l'unilaterale cu paste cu negru de sepie - Somonul e facut si deasupra

4. Somonul e facut si deasupra

Somon a l'unilaterale cu paste cu negru de sepie - Pastele amestecate cu dressing

5. Pastele amestecate cu dressing


Adauga comentariu    Listeaza reteta

Votul tau: 

  (5 puncte / total voturi: 8)  

 

Salata cu somon marinat

22 Martie 2021

Salata cu somon marinat

Supa cu somon

19 Octombrie 2020

Supa cu somon

Orez cu mazare si somon

23 Aprilie 2020

Orez cu mazare si somon

 

 

Cristina  acum 3 ani - 27 Ianuarie 2014 09:26  

Re: Somon a l'unilaterale cu paste cu negru de sepie

Super, aveam nevoie de o reteta cu somon, am niste fileuri superbe si voiam ceva deosebit. Merci!
 

Ioana  acum 3 ani - 27 Ianuarie 2014 11:41  

Re: Somon a l'unilaterale cu paste cu negru de sepie

este ceva deosebit vesel poti sa folosesti paste integrale, daca nu gasesti cu cerneala de sepie.
 

Ana-Maria  acum 3 ani - 27 Ianuarie 2014 13:19  

Re: Somon a l'unilaterale cu paste cu negru de sepie

Ioana, somonul e patruns bine la final? As vrea sa incerc si eu reteta zilele astea, dar acum sunt mai precauta cu preparate raw din cauza sarcinii. Oricum, arata super!
 

Ioana  acum 3 ani - 27 Ianuarie 2014 13:25  

Re: Somon a l'unilaterale cu paste cu negru de sepie

pentru siguranta, introdu varful unui cutit in partea cea mai groasa a feliei de somon si uita-te sa nu mai fie roz in centru. atunci e facut de tot si fara riscuri pentru tine. daca nu e facut, il mai lasi un pic cu capac. somonul e bun un pic mai putin facut, dar va fi bun si daca-l faci de tot, va ramane destul de moale.
 

Ana Partas  acum 3 ani - 26 Septembrie 2014 07:45  

Re: Somon a l'unilaterale cu paste cu negru de sepie

se poate de inlocuit somonul cu pastravul?
 

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Retete de sezon

Vezi toate retetele de sezon


 
mergi sus