Sushi Maki

Retete aperitive Retete asiatice Retete cu peste si fructe de mare Retete cu putine calorii

Reteta Sushi Maki

Maki este un sushi de tip rulou, cu foaia nori in afara. Ca si la sushi nigiri, am folosit tot somon pentru umplutura, dar in plus am pus si castraveti. Daca nu sunteti fani peste crud, puteti folosi surimi in loc. Am mancat maki facut doar cu castravete sau avocado, foarte bun si racoritor.

La acest sushi puteti folosi toate capetele, marginile si feliile de peste care nu sunt suficient de aspectuoase pentru sushi nigiri.

Imi pare rau ca nu am poze cu rularea lor, dar m-a prins pasiunea cand le-am facut si am uitat. Insa maine, la urmatorul tip de sushi, o sa fie poze detaliate si cu rularea.

Ingrediente

1 portie orez pentru sushi (pregatit dupa instructiunile de aici)
300 gr somon file (sau alt peste; sau surimi)
1 castravete
foi nori
wasabi
ghimbir in saramura
sos de soia

Bucati: aprox. 24 (6 portii mici)

  1. Pentru a forma aceste rulouri aveti devoie de un suport de bambus pe care il inveliti in folie de plastic pentru a nu se murdari.
  2. Somonul il taiati fasiute mici, iar castravetele il taiati felii si feliile le taiati betisoare (julienne).
  3. Asezati pe suportul de bambus o foaie nori cu partea aspra in sus.
  4. Asezati pe foaie un strat subtirel de orez (intindeti-l cu mainile umede) lasand o margine libera cam de 2 cm la un capat. Incercati ca stratul sa fie cat de cat uniform ca si grosime.
  5. Ungeti orezul cu putin wasabi (in partea opusa zonei lasate libere). Asezati fasii de somon si apoi betisoarele de castraveti peste wasabi.
  6. Rulati folosindu-va de suportul de bambus: la inceput rulati cat sa acoperiti umplutura, presati bine ruloul sa se fixeze si apoi rulati pana la capat.
  7. Taiati ruloul in doua parti egale si apoi fiecare parte in trei. Veti obtine 6 rulouri maki.
    * folositi un cutit super ascutit pentru taiat
  8. Repetati pana terminati orezul sau somonul.
  9. Sushi se serveste cu wasabi, ghimbir in saramura si sos de soia.

Sushi Maki

Sushi Maki

Umplutura pe foaie nori

Umplutura pe foaie nori

Comentarii (5)

 

dea_cluj  acum 10 ani - 5 Februarie 2012 02:44  

Felicitari pentru retete in general si mai ales pentru aceasta. De ceva vreme am cautat o reteta de genul acesta, care imi explica in maniera inteligibila cum se face sushi. Felicitari inca o data! :) voi incerca si eu reteta, mai ales ca sunt mare fana retete chinezesti/japoneze (ultima incercata a fost ramen si trebuie sa-ti spun ca a fost EXTRAORDINAR :D sa-l incerci daca ai ocazia). O zi cat mai productiva posibil! :)

PS: imi spui te rog unde pot gasi foi nori? ca am obesrvat ca la retetele chinezesti se foloseste des. merci :)
 

Ioana  acum 10 ani - 6 Februarie 2012 10:33  

foi nori gasesti la orice supermarket. sigur la selgros, cora si carrefour gasesti
 

luciamihaela  acum 10 ani - 20 Februarie 2012 20:49  

Intr-un timp erau si la Mega Image.
 

Oana  acum 3 ani - 15 Decembrie 2018 06:14  

Ioana, retele tale imi dau curaj culinar. ;)
Fiica mea de 11 ani adora sushi-ul si acum il facem acasa folosind retele tale. Este un proces distractiv si ii place foarte tare sa le preparam impreuna. Daca trece o luna fara sa facem sushi e deja semn de alarma!?
Ideea e ca am un trainer de nadejde in retele tale, asa ca tin sa te felicit din toata inima pentru ceea ce faci si sa-ti spun cat de mult apreciez maniera ta relaxata si foarte instructiva de elaborare a retetelor.
 

Ioana  acum 3 ani - 17 Decembrie 2018 13:14  

ma bucur, Oana! sa-mi trimiteti un sushi virtual de cate ori faceti, il ador :))))
 
Lasa un comentariu
Newsletter

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...