Sushi Uramaki

Retete aperitive Retete asiatice Retete cu peste si fructe de mare Retete cu putine calorii

Reteta Sushi Uramaki

Am lasat la urma ce e mai bun, versiunea mea preferata de sushi: cu umplutura de somon picant si castravete.

Uramaki este un sushi tip rulou, similar cu maki, doar ca straturile sunt inversate: orezul este in afara si foaia nori inauntru. Sunt putin mai dificil de format decat maki. Aici chiar aveti nevoie de un cutit super ascutit ca sa-l taiati. Eu credeam ca am cutite bune, dar nu au trecut testul uramaki, m-am chinuit nitel cu ele.

Daca pentru umplutura folositi castraveti, avocado si carne de crab (sau surimi) veti obtine un rulou California. Rulourile California sunt presarate deasupra cu susan sau icre de peste.

Ingrediente

1 portie orez pentru sushi (pregatit dupa instructiunile de aici)
300 gr somon file (sau alt peste; sau surimi)
1/2 lingurita pasta de ardei iute (sau dupa gust; am folosit pasta ungureasca)
1 castravete
putina ceapa verde uscata pentru decor
foi nori
wasabi
ghimbir in saramura
sos de soia

Bucati: aprox. 24 (6 portii mici)

  1. Pentru a forma aceste rulouri aveti devoie de un suport de bambus pe care il inveliti in folie de plastic pentru a nu se murdari.
  2. Somonul il taiati fasiute mici, iar castravetele il taiati felii si feliile le taiati betisoare (julienne). Amestecati somonul cu pasta de ardei iute.
  3. Asezati pe suportul de bambus o foaie nori cu partea aspra in sus.
  4. Asezati pe foaie un strat subtirel de orez (intindeti-l cu mainile umede). Incercati ca stratul sa fie cat de cat uniform ca si grosime. Intoarceti foaia nori cu orezul in jos.
  5. Asezati fasii de somon si apoi betisoarele de castraveti pe o latura a foii nori.
  6. Rulati folosindu-va de suportul de bambus: la inceput rulati cat sa acoperiti umplutura, presati bine ruloul sa se fixeze si apoi rulati pana la capat.
  7. Optional, presarati peste rulou ceapa verde sfaramata intre degete (sau patrunjel uscat; sau susan).
  8. Taiati ruloul in doua parti egale si apoi fiecare parte in trei. Veti obtine 6 rulouri maki.
    * folositi un cutit super ascutit pentru taiat
  9. Repetati pana terminati orezul sau somonul.
  10. Sushi se serveste cu wasabi, ghimbir in saramura si sos de soia.

Ingrediente pentru sushi

Ingrediente pentru sushi

Intindem un strat subtire de orez pe nori

Intindem un strat subtire de orez pe nori

Intoarcem cu orezul in jos

Intoarcem cu orezul in jos

Punem umplutura pe o latura

Punem umplutura pe o latura

Rulam peste umplutura

Rulam peste umplutura

Rulam in continuare folosind suportul de bambus

Rulam in continuare folosind suportul de bambus

Ruloul e gata

Ruloul e gata

Presaram ceapa verde uscata

Presaram ceapa verde uscata

Taiem in 2, apoi fiecare bucata in 3

Taiem in 2, apoi fiecare bucata in 3

Comentarii (11)

 

Ultimele comentarii

Ioana  acum 12 ani - 18 Noiembrie 2011 09:11  

la Cora sau Carrefour gasesti toate cele necesare pentru sushi la raionul cu produse internationale. la Carrefour au chiar un stand (la noi era undeva langa pestele proaspat) dedicat sushi. Acolo au si wasabi, foi nori, orez, otet de orez...
 

adry  acum 12 ani - 18 Noiembrie 2011 17:18  

Ioana draga tu nu esti o bucatareasa, esti mult mai mult!!! O adevarata studioasa si mare cunoscatoare a bucatariei internationale!!! Cand am vazut in poze si covorasul de bambus m-am si vazut intr-un restaurant japonez!
P.S vezi ca alga nori de taie perfect cu cutit de ceramica, mult mai bun decat inoxul!
 

Ioana  acum 12 ani - 19 Noiembrie 2011 12:51  

adry, m-ai prins. toata ziua invat ceva nou, studiez, imbunatatesc retete vechi...
cum e cutitul de ceramica? n-am auzit de el?
 

adry  acum 12 ani - 19 Noiembrie 2011 17:08  

Ioana, sper ca traducerea mea nu este prea hazardata! In Italia se numesc asa pentru ca lama este in ceramica!
Sunt sigura ca sunt si in RO dar poate au alta denumire! Tu care urmaresti o gramada de site-uri de bucatarie sunt sigura ca le-ai vazut!
In general au lama alba dar nu e obligatorio! Iti pun un link in italiana cu aceste cutite:;
[link]
doar asa sa-ti faci o idee. Eu am doua dar te asigur ca diferenta se noteaza!
 

Ioana  acum 12 ani - 19 Noiembrie 2011 17:15  

adevarul e ca am setul actual de cativa ani si nu am mai cautat alte cutite, astea inca taie foarte bine (dar nu si sushi intoarse se pare)! o sa le caut si la noi pe siteuri si o sa-i tansmit lui Mosu' sa-mi aduca si mie unul. merci de informatie! :)
 

mona  acum 12 ani - 22 Noiembrie 2011 22:47  

ioana draga, vezi pe megaokazii.ro, eu m-am abonat la news de la ei si am reusit sa imi cumpar unset de 3 cutite ceramice mult mai ieftin ca in magazin, apoi un set de cutit si tigaie ceramica, sunt si foarte utile dar si foarte sanatos de folosit fata de cutitele care oxideaza la anumite alimente. plus ca nu se ascut aceste cutite si taie extraordinar de bine. daca ai copii si le tai fructe trebuie neaparat sa folosesti asa ceva. au promotii si trebuie in aceeasi zi sa faci cumparatura cu plata online dar sunt foarte seriosi. da si tu o cautare pe google si vezi si afli mai multe. merita sincer.
 

E  acum 12 ani - 23 Noiembrie 2011 12:50  

:) Hei,am văzut şi eu această reţetă la televizor,acum câteva luni.
 

Roxana  acum 12 ani - 5 Februarie 2012 23:35  

Ai grija cu aceste cutite de ceramica ...daca l.ai scapat pe jos se sparge ....am vazut si eu in Italia la 20 de euro unul de dimensiuni normale sa zicem...Sper sa gasesti pentru ca sunt foarte dragutze ....:D
 

ana  acum 9 ani - 3 August 2014 12:56  

buna, Ioana. Mereu deschis site-ul tau cand vreau sa incerc o reteta noua, si pana cand niciodata nu am dat-o in bara, iar pentru asta iti multumesc foarte mult :) Acum a venit si vremea sa fac sushi :p Partea cu somonul am inteles-o, dar ce poti spune despre creveti? Si anume, cum se gatesc ei pentru sushi?
 

Fra  acum 4 ani - 22 Decembrie 2019 17:01  

Fantastico devo provare assolutamente!
 
Lasa un comentariu
Newsletter

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...