Fursecuri de migdale

Categorii: Retete din Croatia, Retete desert, Retete de Craciun, Retete de Pasti, Retete fara gluten, Retete lact-ovo-vegetariene, Retete rapide, Retete simple

 

Fursecuri de migdale
Pinterest

Amaretti din Croatia. 4 ingrediente. Fara gluten. Nu incercati sa le rezistati.

Fursecurile sunt traditionale in insula Rab, unde pregatesc si o tarta cu migdale similara. Pentru a aromatiza compozitia ei folosesc Maraschino, dar eu am folosit putin brandy de pereKruskovac pe care l-am cumparat din Instria anul trecut. Daca nu aveti ceva similar, puteti sa-l omiteti si lasati fursecurile aromate doar cu coaja de lamaie. Le puteti modela rotunde sau sub forma de cornulete. Deasupra sunt crocante, iar in centru sunt moi, usor gumate.

Va urez Sarbatori Fericite, sa gatiti cu placere si usurinta pentru cei dragi si sa va bucurati de vremea frumoasa care se anunta.

Ingrediente
Fursecuri de migdale

200 gr faina de migdale (sau migdale fara pielite)
200 gr zahar pudra
coaja rasa de la 1 lamaie
2 albusuri de ou
1 lingura brandy de pere (optional)
25 gr migdale intregi (cu sau fara pielite)

Bucati: 25

Preparare
Fursecuri de migdale

  1. Daca folositi faina de migdale doar amestecati-o bine cu zaharul pudra. Daca folositi migdale intregi le macinati impreuna cu zaharul pana obtineti un amestec fin.
  2. Adaugati coaja rasa de la lamaie.
  3. Bateti albusurile cu o furculita doar pana se inspumeaza un pic. Adaugati-le peste migdale impreuna cu brandy-ul si amestecati cu o furculita pana aveti un amestec omogen. Aluatul va fi destul de ferm, se amesteca greu in el. Daca e moale si se lipeste de mana cand modelati fursecurile, doar adaugati putina faina de migdale (vezi poza 3, fursecurile nu se lipesc deloc de mana la format).
  4. Migdalele intregi le macinati scurt, doar cat sa se marunteasca si sa arate ca un pesmet mai grosier.
  5. Rupeti bucati din aluat si modelati bile (de dimensiunea bomboanelor Raffaello) sau bastonase. Tavaliti-le prin migdalele macinate grosier. Asezati-le in tava de copt tapetata cu hartie de copt (bilele le asezati asa cum sunt, bastonaselor le dati forma de semiluna, ca la cornulete).
  6. Coaceti fursecurile la 180C timp de 10-12 (daca le-ati format cornulete) sau 12-14 (daca le-ati format bile). Le scoateti cand sunt usor rumene deasupra. In centru vor fi inca moi, asa ca le luati cu grija din tava.
  7. Sunt bune si imediat, dar parca gustul si textura se imbunatateste pana a doua zi.
 
Fursecuri de migdale - Albusurile batute usor

1. Albusurile batute usor

Fursecuri de migdale - Compozitia pentru fursecuri

2. Compozitia pentru fursecuri

Fursecuri de migdale - Formam bile

3. Formam bile

Fursecuri de migdale - Le tavalim prin migdale macinate

4. Le tavalim prin migdale macinate

Fursecuri de migdale - Fursecuri in tava

5. Fursecuri in tava


Adauga comentariu    Listeaza reteta

Votul tau: 

  (5 puncte / total voturi: 25)  

 
loading...

Cookies de ciocolata cu nuca

12 Octombrie 2016

Cookies de ciocolata cu nuca

Islere

8 Aprilie 2015

Islere

Fursecuri cu ciocolata

3 Decembrie 2013

Fursecuri cu ciocolata

 

 

olga  acum 3 ani - 10 Aprilie 2015 09:56  

Re: Fursecuri de migdale

Imediat le fac.
Sa ai Sarbatori minunate!!!
 

Ioana  acum 3 ani - 10 Aprilie 2015 10:03  

Re: Fursecuri de migdale

Asadar Olga mi-ai urmat sfatul si nu le-ai rezistat prea mult vesel
Era cat pe ce sa nu le postez. Dar m-a sunat ieri maica-mea si m-a intrebat de ce nu am postat pe site reteta. Le-am facut cand a fost ultima data la mine si i-am pus pe drum cateva. Mi-a zis ca a doua zi aveau un gust minunat si ca TREBUIE sa le postez.
 

Mirela  acum 3 ani - 13 Aprilie 2015 18:08  

Re: Fursecuri de migdale

Hristos a Inviat! Pasti Fericit, Ioana! :-)
Checul cu verdeturi e o nebunie, l-am facut sambata. imi e pofta
 

Ioana  acum 3 ani - 16 Aprilie 2015 11:26  

Re: Fursecuri de migdale

Adevarat ca a inviat! Sa va fie de bine!
 

Mirela   acum 3 ani - 9 Mai 2015 17:49  

Re: Fursecuri de migdale

vesel) ei, acum am vazut raspunsul...ce fain ca zici "Adevarat CA a inviat"...e o varianta pe care nu am mai auzit-o din copilarie si mi-e tare draga vesel
 

Natalia  acum un an - 20 Decembrie 2016 21:32  

Re: Fursecuri de migdale

Sunt delicoase si arata foarte bine aceste fursecuri! Mtumesc pentru reteta! Cat timp pot fi pastrate?
 

Ioana  acum un an - 21 Decembrie 2016 11:43  

Re: Fursecuri de migdale

ca orice fursec, Natalia, rezista bine cateva zile in cutie.
 

sandra  acum un an - 2 Iunie 2017 22:20  

Re: Fursecuri de migdale

Buna, Ioana! Din toate minunatiile astea de dulciuri e vreo prajiura despre care ai putea spune ca e tipic romaneasca? Suntem plecati din tara si mergem weekendul viitor la o petrecere la care fiecare trebuie sa aduca ceva traditional...dar mie mi se pare ca la noi cam toate dulciurile sunt imprumutate ! Help ! vesel)
 

Ioana  acum un an - 3 Iunie 2017 15:06  

Re: Fursecuri de migdale

ce zici de Alivanca? reteta o gasesti aici: [link] traditional e fara boabe de porumb, dar sunt un adaos fain.
sau Malai: [link]
 

sandra  acum un an - 3 Iunie 2017 18:10  

Re: Fursecuri de migdale

Uite ca asta mi-a scapat ! Buna idee,multumesc mult de sfat !
 

Ioana  acum un an - 4 Iunie 2017 12:13  

Re: Fursecuri de migdale

cu drag, sandra!
 

Alice   acum 11 ore - 6 Iunie 2018 23:05  

Re: Fursecuri de migdale

Am facut cu nuca macinata in loc de migdale si au iesit delicioase.
 

Ioana  acum 18 minute - 7 Iunie 2018 09:52  

Re: Fursecuri de migdale

ce ma bucur! sunt asa simple si satisfacatoare
 

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Retete de sezon

Vezi toate retetele de sezon


 
mergi sus