Latte rosu

Retete bauturi Retete de post

Reteta Latte rosu

Latte delicios fara cofeina. Poate fi baut si seara, chiar veti dormi mai bine fiindca ceaiul rooibos (ceai rosu) e bun la insomnie ;)

Va marturisesc ca ceaiul rooibos simplu nu-mi prea place, mi se pare prea dulce, dar stiti deja credinta mea ca atunci cand nu-ti place ceva e doar fiindca nu l-ai gatit sau n-ai gasit o combinatie pe gustul tau. Ei, pentru ceaiul rooibos am gasit deja doua combinatii in care dulceata lui mi se pare un avantaj: acest latte pregatit ca-n Africa de Sud si sucul de mere fiert.

Ingrediente

50 ml apa
2 lingurite ceai rooibos cu vanilie
200 ml lapte (de migdale sau orice alt lapte neindulcit)
scortisoara
miere (optional)

Portie: 1

  1. Intr-un ibric se aduce apa la fierbere. Se ia de pe foc, se adauga ceaiul si se lasa sa se infuzeze 5 minute. Se strecoara, presand pe ceai ca sa extrageti cat mai mult suc. Ceaiul concentrat se poate face din timp si se pastreaza la frigider.
  2. Se face spuma laptele (puteti folosi cana pentru facut spuma sau french press; sau un mini mixer de lapte; sau puteti mixa laptele in blender la viteza mare pana face spuma; sau folositi duza de spuma de la espressor).
  3. Turnati laptele spumat in cana/pahar. Turnati ceaiul prin spuma. Presarati cu scortisoara. Mie mi se pare perfect asa, dar daca doriti sa fie mai dulce adaugati putina miere. Serviti imediat.

Comentarii (12)

 

Ultimele comentarii

Livia  acum 6 ani - 4 Ianuarie 2016 15:22  

La multi ani cu sanatate si numai bune, Ioana!
In 2015 n-a mai fost timp ca sa mai vizitez ca alta data bloguri. Imi pare rau ...
Nu ma supar ca te-ai desprietenit din Facebook cu mine :), rar mai am timp sa interactionez. Poate ca ne-a desprietenit FB pentru ca ai atins limita de prieteni.
La Revelion am repetat ca si anul trecut muschiul de vita cu sos Bordelaise pentru ca n-a fost vreme de sapat dupa altceva. Multumesc, ramane reteta de friptura favorita pentru familia mea. :)
 

Ioana  acum 6 ani - 4 Ianuarie 2016 15:29  

Livia, mi-am curatat contul de facebook fiindca devenise ingrozitor, vedeam poze cu oameni in diferite ipostaze jenate pe care nici nu-i cunosteam, in timp ce posturile de la prietenii "reali" se pierdeau printre astea. asa ca am lasat doar prietenii personali, cei cu care am tinut legatura in ultimul timp.
oricum sunt activa mai mult pe contul de facebook e-retete si pe site. contul personal e doar fiindca trebuia facut ca sa mi-l pot face pe cel pentru e-retete.
 

maria  acum 6 ani - 4 Ianuarie 2016 15:32  

La multi ani!!!Bucurii fericire sanatate multa multa inspiratie si like=uri.
 

Ioana  acum 6 ani - 4 Ianuarie 2016 15:39  

Un an spumos ca acest latte iti doresc si tie, Maria! :)
 

Livia  acum 6 ani - 4 Ianuarie 2016 17:05  

@ Ioana > ai dreptate, asa este intelept. Eu am contul vechi separat cu cei din viata reala si acesta facut de nevoie pentru pagina. Am intuit ca nu e bine deloc sa amestec privatul cu partea de hobby. Eu rar ma uit pe perete, abia apuc sa vad titluri din notificari, de aceea nu ma deranjeaza, nu prea stiu ce posteaza lumea :) Te imbratisez cu aceeasi admiratie si simpatie. Nu astept raspuns.
 

Mari Ana  acum 6 ani - 5 Ianuarie 2016 19:08  

La multi ani, Ioana si Radu! Bine ne-am regasit in noul an, Sa aveti parte de ceea ce va doriti si sa avem si noi parte de retetele bunatatilor pe care le vei pregati anul acesta. Va fi un an plin, asa presimt. ;)
 

Ioana  acum 6 ani - 6 Ianuarie 2016 09:38  

La multi ani, Mari Ana! Ma bucur ca est alaturi de mine si anul asta! :)
 

Misa  acum 6 ani - 9 Martie 2016 14:55  

foarte bun, multumesc pentru retetele interesante, in fiecare saptamana gatesc ceva de aici
 

Diana  acum 4 ani - 31 Ianuarie 2018 13:42  

Buna! Vreau sa-ti spun ca imi place atat de mult acest pahar dublu si as vrea sa te intreb unde pot sa gasesc si eu de cumparat?
Sa stii ca sunt o fana a site-ului tau si ca atunci cand caut sa gatesc ceva impresionant este unicul site pe care intru. Iti multumesc pentru postarile tale si iti doresc mult succes pe mai departe!
Astept cu ne rabdare raspunsul tau! Iti doresc o zi minunata! Numai bine!
 

Ioana  acum 4 ani - 31 Ianuarie 2018 14:15  

Salut, Diana! Ma bucur si iti multumesc pentru incredere!

Paharele le am din Brasov de la Come Back German Bakery ([link]) , e undeva in zona pietonala centrala. 60 lei bucata

Dar am vazut pahare si cani asemanatoare pe bonami.ro, le gasesti daca cauti dupa " pahar cu pereti dubli "
 
Lasa un comentariu
Newsletter

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...