Masline marinate

Retete aperitive Retete gustari (snack) Retete cu legume Retete lact-ovo-vegetariene Retete rapide Retete simple

Reteta Masline marinate

Acum cateva saptamani va spuneam ca biscuitii cu parmezan se potrivesc pe un platou cu branzeturi asortate si masline marinate. Despre aceste masline era vorba, sunt mai aromate decat servite simple si mai colorate. Le-am pregatit special ca sa le servesc cu branzeturile cumparate din zona Brasovului.

Ingrediente

100 gr masline (verzi sau negre sau amestec din cele doua)
50 gr branza telemea (feta sau cas)
1 fir rozmarin
2 foi dafin
2 fire patrunjel
1/2 ardei copt (sau 2-3 rosii uscate in ulei)
8 linguri ulei masline
2 linguri suc lamaie
10 rasnite chili (sau 1 ardei iute)

  1. Coaceti ardeiul dupa tehnica de aici. Curatati-l si taiati-l fasiute.
  2. Curatati maslinele de samburi daca e cazul. Maslinele mele verzi au fost umplute cu migdale. Tocati verdeturile. Branza o taiati cuburi mici.
  3. Amestecati intr-un bol toate ingredientele, acoperiti si dat la frigider minim 1 zi, maxim 1 saptamana.
  4. Serviti ca aperitiv, merg bine pe un bufet suedez (le puteti asezat in pahare de martini).

Masline marinate

Masline marinate

Masline marinate

Masline marinate

Masline marinate

Masline marinate

Masline marinate

Masline marinate

Comentarii (7)

 

adry  acum 15 ani - 13 Mai 2009 12:28  

Sunt super bune!!! Eu cumpar des masline marinate (aici se pune si un catel de usturoi si oregano) dar ideea de a le prepara in casa imi place! ;)
Am sa le fac, mai ales ca incepe sezonul salatelor si eu le pun atat in salata cat si in sandwich-uri!!!
 

Ioana  acum 15 ani - 13 Mai 2009 12:38  

da, usturoi chiar ar fi mers, nu e prea tarziu sa pun unul :)

poti face diferite combinatii, unele aromate cu oregano, altele cu rozmarin, ma mai gandeam la o varianta cu rosii uscate si fileuri de ansoa...
 

adry  acum 15 ani - 13 Mai 2009 23:25  

Da, buna combinatia cu rosii uscate si ansoa!!Apropos cum gasesti rosile uscate in RO? Pur si simplu uscate la punga? Mie mi le prepara socrela tot asa intr-un fel de marinata cu ulei usturoi si oregano!!
Astea asa uscate si marinate eu le dau la robot cu un fileu de ansoa patrunjel verde sau busuioc si fac un sos pentru paste!! =P~ =P~ =P~
 

Ioana  acum 15 ani - 14 Mai 2009 09:21  

se gasesc doar in ulei. uscate la punga nu am vazut

sosuletul suna minunat, am facut ceva asemanator, doar cu rosii uscate si usturoi o umplutura pentru peste. era o am rulada de cod cu acea pasta, a fost foarte reusita
 

Flor  acum 15 ani - 14 Mai 2009 09:31  

Buna Ioana,
nu am scris pana acum pe site, insa te urmaresc in mod constant si te apreciez pt. tot ce realizezi aici. Nu pot sa-ti spun decat felicitari pt. retetele pe care le postezi, pentru felul cum arata site-ul si pt. pozele foarte reusite! Numai bine!
 

Ioana  acum 15 ani - 14 Mai 2009 09:46  

flor, multumesc mult :)
 

Simona  acum 12 ani - 22 Aprilie 2012 08:13  

Aseara le-am gustat dupa 24 h de repaus la frigider... mi s-au parut extrem de sarate. Ma gandesc ca era din cauza maslinelor verzi. Poate trebuiau desarate. In plus, la amestecare, feta s-a cam sfarmat desi am amestecat cu mare grija. Dar... gratareul mixt a iesit "beton". Multumesc!
 
Lasa un comentariu
Newsletter

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...