Salata de morcovi marinati

Retete asiatice Retete cu legume Retete de post Retete salate

Reteta Salata de morcovi marinati

Dupa atata carne si ciocolata merg niste cruditati marinate, nu-i asa?

In weekend am marinat morcovi, sfecla rosie si dovlecei. Sa vedeti ce bine arata impreuna pe farfurie! O explozie de culori... si vitamine. Mai fac o tura si pun poza si cu legumele asortate.

Ingrediente

500 gr morcovi
2 catei ustroi
1 ceapa mica
4 linguri ulei

Dressing

4 linguri otet (de vin alb sau de orez; eu am folosit 2 linguri
otet de orez + 2 de vin alb)
1 lingurita sos de soia
1 lingurita ulei de susan
2 lingurite zahar
1 lingurita boia dulce
3/4 lingurita coriandru macinat
1/2 lingurita sare
1/4 lingurita chili

  1. Intr-o cescuta amestecati toate ingredientele pentru dressing.
  2. Curatati morcovii si taiati-i betisoare subtiri, folosind o razatoare. Nu dati morcovii pe razatoarea clasica, fiindca se vor inmuia prea tare. Ei trebui taiati julienne, pentru ca astfel isi pastreaza forma, nu lasa mult suc, deci nu se inmoaie si pot fi consumati timp de 1 saptamana.
  3. Striviti usturoiul si puneti-l deasupra morcovilor.
  4. Intr-o craticioara, incingeti uleiul si prajiti ceapa pana incepe sa se rumeneasca usor. Inclinati usor cratita astfel incat uleiul sa curga intr-o parte si turnati-l peste morcovi. Ceapa se arunca sau se foloseste la altceva.
  5. Turnati dressingul peste morcovi si amestecati usor cu mainile de jos in sus, pana morcovii sunt uniform acoperiti si devin luciosi.
  6. Se dau la frigider peste noapte.
  7. Nota: reteta se poate folosi pentru a marina sfecla rosie, dovlecei, ardei etc. Pentru sfecla rosie se urmeaza aceeasi reteta; pentru dovlecei, se reduce otetul, zaharul si coriandrul la jumatate (fiindca dovleceii sunt mai moi si au un gust mai fin si nu asa dulce ca si morcovii sau sfecla) si se adauga in plus putin turmenic ca sa-i coloreze in galben; dovleceii se pot servi la jumatate de ora dupa ce au fost preparati, fiindca nu au nevoie de timp sa se inmoaie.

Dressingul pentru salata

Dressingul pentru salata

Morcovii taiati betigase cu usturoi

Morcovii taiati betigase cu usturoi

Morcovii cu dressing

Morcovii cu dressing

Morcovi marinati

Morcovi marinati

Comentarii (37)

 

Ultimele comentarii

Olga  acum 11 ani - 16 Ianuarie 2013 14:42  

Hmmm... suna bine, am sa experimentez!
Ca "trucuri alimentare" pentru ten mai folosesc: o lingurita de polen in muesli dimineata si cateva linguri afine congelate sau proaspete. Si ceaiul de Yerba Mate este bun pentru ten, printre multe alte beneficii. Oricum, cel mai bun este sportul pentru ca se iriga pielea mai bine si elimini toxinele. ;)
 

Ioana  acum 11 ani - 16 Ianuarie 2013 14:43  

sport si afine am bifat. polen uscat?
 

Olga  acum 11 ani - 16 Ianuarie 2013 14:56  

Da, sub forma de granule. Un borcan de 250 g tine ceva timp...
Acum ca tot suntem la asta si mi-am amintit: si uleiul de catina este bun. Contine in cantitati mari vitamine liposolubile (A si E) care sunt buni antioxidanti. Mie nu prea imi place gustul asa ca il adaug in mastile de argila cu niste miere. :P
 

Ioana  acum 11 ani - 16 Ianuarie 2013 17:02  

Olga, am citit despre uleiul de catina, o sa-l incerc saptamana asta. pana acum foloseam doar ulei de argan si migdale.
 

Mirela  acum 10 ani - 6 Martie 2014 12:37  

Cred ca trebuie trecuta si eticheta de post la reteta asta :)
 

Ioana  acum 10 ani - 6 Martie 2014 14:25  

Mirela, le-am inclus si in categoria de post!
 

Oana  acum 9 ani - 13 Decembrie 2014 14:00  

Ioana, oare s-ar putea inlocui otetul cu suc de lamaie? Mi se pare minunata reteta aceasta si as vrea sa-i dau si fetitei mele in varsta de 2 ani (nu ma incanta idea de a ii da otet). =P~
 

Ioana  acum 9 ani - 13 Decembrie 2014 15:12  

Oana, am aici o salata de morcovi fara otet: [link]
 

Laura  acum 4 ani - 24 Decembrie 2019 00:04  

Ioana, imi poti spune ce dimensiuni are morcovul dat pe razatoare? Aproximativ, ca sa stiu cum ii tai din cutit. N am razatoare si nu apuc sa cumpar maine dar daca stiu cam cat de subtire ar trebui feliat, tai la cutit.
Multumesc. Si sarbatori fericite!
 

Ioana  acum 4 ani - 24 Decembrie 2019 14:11  

ca migalos de mana... sa fie cam de 2 mm
 
Lasa un comentariu
Newsletter

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...