Mititei de casa

Retete de mancaruri cu carne Retete cu carne de miel Retete cu carne de porc Retete simple Retete romanesti

Reteta Mititei de casa

Mi-au ramas cateva bucatele de carne de miel mai grasa cand am facut tocanita de miel si m-am gandit instant la mititeii de casa. Daca patiti la fel sau daca pur si simplu sunteti departe de tara si va e dor de niste mititei, poate va este de ajutor aceasta reteta.

Ingrediente

300 gr carne tocata de porc
200 gr carne tocata miel
1 ceapa mica tocata fin (cca 30 gr)
2 catei usturoi striviti
1/4 lingurita piper
1 lingurita boia dulce
1 lingurita sare
6 rasnite chili fulgi
50 ml apa minerala
1 lingurita rasa bicarbonat de sodiu

  1. Framantam toate ingredientele pana la chili. Cand totul e bine omogenizat adaugam bicaronatul si apa minerala si amestecam iar pana apa este absorbita in carne. Dam pasta obtinuta la frigider pentru minim 4 ore sau peste noapte.
  2. Formam micii.
  3. Ii prajim pe oala grill cu abur la foc mediu spre mic. Se prajesc cam 15 minute pe o parte si apoi cca 10 minute pe cealalata parte. Se servesc calzi, cu mustar.

Pasta pentru mici

Pasta pentru mici

Formam micii

Formam micii

Pe gratarul cu abur

Pe gratarul cu abur

Mititei de casa

Mititei de casa

Comentarii (35)

 

Ultimele comentarii

Nicu  acum 10 ani - 23 Iunie 2013 09:29  

Dragilor, degeaba va dati peste cap la fel de fel de inventii ale unora de dragul de a scrie aici, secretul nu se spune, adevarul este ca eu am reteta din tata in fiu, s-au atins pe cateva locuri unele indegriente, dar, nu suficient, sa stiți ca se foloseste cea mai proasta calitate de carne, de la vita, oaie chiar si capra, nu are ce cauta grasimea de porc acolo, pe undeva se spunea de cateva indegriente minune si multe, NU, nu ai nevoie decat de cateva si aici amintesc cimbrul cu grasimea de oaie, iar carnea cea mai des si mai buna de folosit este carnea de vita de pe cap asezonata cu piperul, sarea, boiaua si bicarbonatul in rest gustul fiecaruia, daca as folosi atatea indegriente, cred ca ar ajunge micul pe undeva la 6-7 lei, cine este nebun sa falimenteze? Asa ca ne-am rezumat la piață
 

Senni  acum 10 ani - 23 Iunie 2013 16:07  

Ma intereseaza subiectul, mai ales ca micii pentru mine, se rezuma la anii 80, cand stateam la coada pe la terasele cu bere si aveam niste mici minunati la gratar pe care-i mancam cu un mustar dulceag. Toti micii incercati in occident, din carne de vita, nu au avut niciodata fragezimea, culoarea si gustul celor de pe vremuri. Zic, pe vremuri, pentru ca sunt sigura ca ei contineau in mare proportie carne de porc cu grasimea aferenta. Cat despre mirodeniile din reteta de la Carul cu bere, in anii 80, erau imposibile de gasit, mai ales ca ienibahar si anis nu se cultivau, nici la piata nu gaseai... Chimion era dar gustul este specific, nici poveste sa-l gasesti intr-un mic...Exista coriandru in plic pentru conserve si cam atat. Compozitia era simpla, carne de porc probabil in amestec, boia, cimbru, usturoi, sare, piper. Simpla dar fantastica!! :))
 

ioana  acum 10 ani - 14 Septembrie 2013 13:05  

Ar fi bunicica reteta dara fara CEAPA!!!!! ARE GUST DE CHIFTELE!!!!!!
O reteta buna e asta:
Carne de vita si de oaie
1 kg oaie
1 kg vita
si condimente:
grame de piper proaspat pisat marunt
6gr grame de cimbru uscat cat mai proaspat pisat marunt
2 grame de enibahar pisat marunt
1 grame de coriandru pisat marunt
1 grame de chimion turcesc pisat marunt
1 gram de anis stelat pisat marunt
4 grame de bicarbonat de sodiu
1 lingurita de zeama de lamaie
1 lingura de untdelemn
1 capatana buna de usturoi aromat si nu din cel iute
zeama de carne sau un paharel de 100 mil bere si unul de vin sau apa minerala se framanta bine si se asa la frig. pana a doua zi
Sunt cei mai bun in combinatie cu carne de oaie.

 

ADRIAN  acum 10 ani - 29 Decembrie 2013 14:42  

AM O INTRBARE LOCUIESC IN ESTONIA SI VREAU SA FAC MICI DE CASA DUPA RETETA DV. INTREBARE SE POT PUNE SI LA CUPTOR?
 

un simplu roman  acum 10 ani - 4 Ianuarie 2014 08:22  


Am citit cateva comentarii in care se spune`` Nu am voie sa dau reteta``... pai ce castigati fratilor daca ramaneti cu reteta secreta?
Cata rautate poate sa existe in fundul vostru!!!
 

Florin Pop  acum 9 ani - 27 Aprilie 2014 09:59  

Buna mititei originali nu se fac asa dupa citite si dupa auzite trebuie s-a va fie spusa reteta de cineva care intradevar a mai facut mititei daca doriti o reteta clasica si veche din strabuni care este buna si este de mici nu de bazaconi v-a pot explica eu cum se fac
la un kg de carne compozitie de mititei se pune 500 g carne de porc carne mai cu putina grasime poate fi si pulpa sau ceafa chiar 300 g carne de vita si 200 g carne de batal ,,berbecut, oaie "se condimenteaza doar cu sare si piper dupa gust dupa ce carnea a fost macinata printro sita mai medie a masini de macinat nu prea marese mai adauga cimbru si enibahar tot dupa gust se va lasa carnea la rece timp de 4 ore in care veti pune la foc cateva oase de vita cu multa maduva timp de 4 ore apoi cand zeama de pe oase a devenit galbui maroniu se scoate de pe oase si se lasa la racit dupa ce s-a racit se va adauga cam 300 de ml la un kg de carne in timp ce se amesteca se pune circa 35 de g de usturoi pisat bine cu tot cu zeama de apa in care a fost facut mujdeiul se puna si 2 lingurite de bircarbonat de sodiu si va asigur ca nu veti regreta aceasta reteta .In aceasta reteta sunt puse putine condimente deoarece mititei se condimenteaza dupa gust nu dupa povesti cui ii face placere sa puna si alte condimente o poate face dupa gustul lui dar compozitia de carne in amestec cu condimentele de baza piper enibahar sare si cimbru astea nu trebuie s-a lipseasca . mititei se prajesc la gratar la foc tare si se intorc de cel putin 3 ori
adica dupa ce a fos pus primul mic si pana la ultimul ai de treaba trebuie s-a ii intorci intruna de la un capat la celalalt al gratarului aproximativ 3 ori nu se tin mai mult pentru ca s-a nu piarda din zeama adaugata si aroma . Va doresc pofta buna si va multumesc celora care au citito si puso in practica. Pofta buna Florin Pop va doreste o masa la padure sau iarba verde cu reteta care ati citito mai sus pusa in practica .
 

Florin Pop  acum 9 ani - 27 Aprilie 2014 10:03  

Adrian mititei se fac doar la gratar de cu jar de lemn sau carbune daca doresti s-a simti adevarata savoare a acestora si placere . Florin Pop =P~
 

Eugen  acum 9 ani - 1 Mai 2014 21:50  

Buna seara Florin ! Cum pot sa iau legatura cu tine ?
 

raul   acum 9 ani - 11 Iulie 2014 05:34  

uite aici o reteta incercata si de care ma intreaba vecinii (canadieni ) cand mai fac mici.

900 gr carne de porc (tocata) sau ceafa
600 gr carne de vaca
1 lingura boia dulce
1 lingurita piper(dupa gust)
1 lingurita sare(dupa gust)
1 lingurita bicarbonat de sodiu
1 lingurita cimbru (thym)
10 catei de usturoi pisati
500 ml zeama de carne, apa sau apa minerala (puneti cate putina pana la consistenta dorita ,poate nu va intra tot lighidul ca mai depinde si de carne)
Mod de preparare :
carnea se pune intr-un castron si se framanta intai cu sarea si bicarbonatul, apoi se adauga toate mirodeniile si se framata bine adaugand din cand in cand zeama de carne.
Se lasa cel putin 4-5 ore(sau dupa o zi pe alta) in frigider ca sa ia gust, apoi se formeaza micii (cu mainile ude) si se pun pe gratarul incins!
eu tin langa gratar o cana cu putin mujdei amestecat cu ulei si mai ung micul din cand in cand cu ajutorul unei pensule. nu-i lasati sa se usuce pe gratar,trebuie sa ramana zemosi ca sa simtiti aromele .daka se prajesc mult devin seci si atunci mancam carnati . oricum va recomand sa aveti o sticla de apa langa voi si sa udati cand se face flacara(riscati sa-i ardeti si devin amari. Bafta si spor la mici !


 

zs  acum 9 ani - 10 Februarie 2015 06:48  

Onorata Domna Ofiter
Parerea mea este ca reteta prezentata de la "Carul cu Bere" este falsa. Motivele:
- Nu are sare
- Cantitatea unelor ingrediente absurd de precsa (1 gram anis stelat), iar altele, mai puternice, practic fara masura (o capatana "buna" usturoi, zeama de 500 g oase????, numai lichidul stors de la mujdei este folosit dar nu indica cantitatea de apa).

Incerc de ani sa fac mititei de casa buni, si nu am avut succes. Nu cred ca ceapa sa ajute, dar voi incerca.
 
Lasa un comentariu
Newsletter

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...