Mixt grill de pui

Retete de mancaruri cu carne Retete cu carne de pui Retete pentru gratar Retete rapide

Cum sambata am postat reteta de baharat nu puteam sa va las cu condimentul in " brate" si sa fug, ci trebuia sa va dau macar o reteta in care sa-l puteti testa astfel incat sa sa va faceti o idee despre gustul lui, despre modul in care se combina in mancare. Pentru asta am ales reteta israeliana "meurav yerushalmi", care inseamana "mixt grill de Ierusalim", cel mai iubit fast-food din Israel.

Ingrediente

500 gr pipote si inimi (sau doar inimi)
250 gr piept de pui (sau pulpe dezosate de pui)
250 gr ficatei de pui
2 cepe
5 lingurite baharat
1 lingurita rasa turmenic
unt cat o nuca
3 linguri ulei
sare

  1. Daca alegeti sa folositi si pipote, acestea trebuie prefierte inainte. Pot fi fierte si cu o zi inainte. Pipotele se taie in 4 bucati si se pun in apa cu sare care fierbe, se acopera cu capac si se lasa la fiert cca 45 minute. Se scurg bine.
  2. Inimile se taie in doua. Pieptul de pui se taie cubulete. Ficateii se taie in 6 bucati. Ceapa se taie felii sau rondele subtiri.
  3. Se incinge bine o tigaie grill incapatoare, unsa doar cu putin ulei. Cand e incinsa se adauga pipotele si inimile, se presara cu sare, se da focul la mic si se prajesc cam 8-10 minute amestecand de cateva ori sa se faca pe toate partile. Se scot din tigaie.
  4. Se incinge iar tigaia, se da iar focul la mic, apoi se adauga pieptul de pui presarat cu sare si se prajeste cca 3-4 minute amestecand sa se faca pe toate partile. Nu trebuie sa fie facut de tot, trebuie sa ramana moale, fiindca va mai veni pus pe foc. Se scoate din tigaie.
  5. Se incinge iar tigaia, se da iar focul la mic si se adauga ficateii care se prajesc doar cam 2-3 minute. Se scot din tigaie.
  6. Se incinge uleiul in tigaia grill si se adauga ceapa impreuna cu 3 lingurite baharat si 1/2 lingurita turmenic. Se prajeste la foc mic pana se inmoaie de tot (cca 10 minute) si daca o gustati nu mai simtit gust de ceapa cruda.
  7. Se adauga toata carnea de pui peste ceapa, impreuna cu restul de baharat si turmenic. Se amesteca bine si se mai lasa la foc mic cca 5 minute. In acest timp ceapa se va mai carameliza, carnea se va face de tot si aromele se vor combina mai bine. Gustati de sare.
  8. La final se adauga untul si cand e topit se stinge focul.
  9. Se serveste in lipie, impreuna cu cartofi prajiti, muraturi (castraveti, ardei, ardei iute) si rosii proaspete, exact ca o saorma.

Pipotele si inimile

Pieptul de pui

Ficateii

Ceapa cu condimentele

Totul in tigaie

Mixt grill de pui

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...