Pui cu rozmarin

Categorii: Retete de mancaruri cu carne, Retete cu carne de pui, Retete simple

 

Pui cu rozmarin
Pinterest

Pui intr-un sos matasos, usor acrisor. Aromele de rozmarin si dafin vor invada toata casa cat timp il pregatiti la cuptor. Garnitura perfecta pentru aceasta mancare: legumele fierte natur sau pe abur, se potrivesc de minune cu sosul.

Ingrediente
Pui cu rozmarin

8 pulpe inferioare
6 linguri ulei masline (extravirgin, de foarte buna calitate)
5 catei usturoi
2 fire rozmarin
2 foi dafin
1/2 lingurita oregano uscat
50 ml vin alb sec
2 linguri suc de lamaie
1 lingura unt
sare, piper

Portii: 4

Preparare
Pui cu rozmarin

  1. Presarati pulpele cu sare, piper si oregano pe care il strangeti intre degete cand il presarati ca sa se faramiteze bine.
  2. Intr-o tigaie/tava care merge si la cuptor, se prajesc pulpele pe ambele parti in uleiul incins, pana-si schimba culoarea. Se adauga usturoiul strivit si se mai lasa la prajit 1 minut.
  3. Se adauga rozmarinul intreg, foile de dafin rupte in doua si 200 ml apa in tava.
  4. Se da tava la cuptor la 220C pentru 40 minute, pana pulpele sunt facute complet.
  5. Se scot pulpele din tava si tava se pune pe plita, pe foc mediu. Cand incepe sosul sa fiarba se adauga vinul si se lasa 1 minut sa clocoteasca, ca sa se evapore alcoolul.
  6. Se adauga sucul de lamaie si se amesteca rapid. Se adauga untul si se amesteca pana acesta este topit. Se lasa sa fiarba sosuletul inca 2 minute. Gustati-l de sare.
    * cand amestecati in sos, frunzulitele de rozmarin se vor desprinde de pe tulpina si se vor imprastia in sos; daca cumva aveti la masa pretentiosi care nu agreeaza acele de rozmarin, puteti scoate rozmarinul inainte de a adauga vinul si veti obtine un sos cu aroma de rozmarin, dar fara ace
  7. Se pun pulpele la loc in tava, cu partea rumena in sus. Se stropesc cu sos.
  8. Se servesc cu cartofi si/sau broccoli fierte natur.
 
Pui cu rozmarin - Pulpele scose din cuptor

1. Pulpele scose din cuptor


Adauga comentariu    Listeaza reteta

Votul tau: 

  (5 puncte / total voturi: 34)  

 

Cartofi cu rozmarin

5 Iunie 2010

Cartofi cu rozmarin

Pui la cuptor

6 Februarie 2009

Pui la cuptor

 

 

Simona  acum 6 ani - 18 Ianuarie 2011 10:21  

Re: Pui cu rozmarin

Voi prepara chiar maine, ne va placea cu siguranta ! imi e pofta imi e pofta , asa ca multumim, Ioana !
 

Ioana  acum 6 ani - 18 Ianuarie 2011 12:20  

Re: Pui cu rozmarin

cu placere. pregateste-te ca toate aromele greciei sa invadeze bucataria ta vesel
 

Georgiana  acum 6 ani - 19 Ianuarie 2011 22:13  

Re: Pui cu rozmarin

Senzational! Fraged, aromat, acrisor. Foarte, foarte bun. vesel
 

Simona-Adina Hotea  acum 6 ani - 20 Ianuarie 2011 11:04  

Re: Pui cu rozmarin

L-am facut ieri : am folosit piper alb si am avut rozmarin proaspat (din ghiveci) , iar la garnitura am avut orez cu ciuperci. Vaaai, Ioana, a fost o nebunie !!! imi e pofta Inclusiv soacra-mea iti transmite "Saru' mana pentru masa !"
 

Ioana  acum 6 ani - 20 Ianuarie 2011 11:30  

Re: Pui cu rozmarin

excelent! sa va fie de bine!
 

Mari Ana  acum 6 ani - 20 Ianuarie 2011 12:11  

Re: Pui cu rozmarin

A iesit f. bun, eu am folosit brocoli pe post de garnitura. Din pacate fiica-mea nu mananca altceva decat piept de pui, asa ca eu la toate retetele cu pui folosesc piept si toate au fost bune. Si mai nou frigaruile sunt apreciate de cel mic (21 luni) care neaparat vrea sa le manance de pe bat. Ai un nou fan. vesel
 

Ioana  acum 6 ani - 20 Ianuarie 2011 12:19  

Re: Pui cu rozmarin

MariAna, ai incercat sa-i dai pulpe dezosate?
sa fie sanatos micul fan si sa pape tot ce-i face mami!
 

consumatorul  acum 6 ani - 20 Ianuarie 2011 19:41  

Re: Pui cu rozmarin

Eu ador rozmarinul, si cu pui e o nebunie! Am lasat cura de slabire pentru reteta asta vesel
 

Mari Ana  acum 6 ani - 20 Ianuarie 2011 20:01  

Re: Pui cu rozmarin

Multumesc, dar bebe e un mofturos care mananca doar orez/paste/supe si fructe; fara branza, ou, ficat... asa ca ne orientam spre retetele potrivite.
Am incercat si pulpe dezosate, dar simte gustul imediat si am renuntat. Bine ca mananca vita, in schimb (tot cu retetele tale!).
 

arcenciel08  acum 6 ani - 21 Ianuarie 2011 00:05  

Re: Pui cu rozmarin

Arata delicios!!! Trebuie incercat neaparat vesel
 

Monica Mihaly  acum 6 ani - 21 Ianuarie 2011 13:17  

Re: Pui cu rozmarin

buuunnnnnnn bunnnnn
 

ynna  acum 6 ani - 22 Ianuarie 2011 18:04  

Re: Pui cu rozmarin

super bun l-am avut azi la pranz, felicitari pt toate aceste minunate retete
vesel
 

julia  acum 6 ani - 22 Ianuarie 2011 19:58  

Re: Pui cu rozmarin

miar place sa o pregateasca cineva pentru maine imi e pofta
 

Darvenia Darvi  acum 6 ani - 24 Ianuarie 2011 18:43  

Re: Pui cu rozmarin

Buna idee fac si eu in seara asta vesel si maine va spun cum au fost vesel
 

Darvenia Darvi  acum 6 ani - 25 Ianuarie 2011 21:19  

Re: Pui cu rozmarin

au iesit super bune ,eu am taiat un pic din ulei si am scos untul dar am pus o lamaie intreaga si un pic mai mult vin a iesit un sos super bun si acrisor cum ne place noua, multumim pt reteta vesel
 

Ioana  acum 6 ani - 26 Ianuarie 2011 10:41  

Re: Pui cu rozmarin

darvenia, cu mare placere!
 

Dya  acum 6 ani - 29 Martie 2011 21:46  

Re: Pui cu rozmarin

Foarte interesanta reteta vesel .Abia astept sa o prepar si eu.De obicei pun vin la retetele care includ carne porc sau vita dar si aici merita incercat pt ca arata extraordinar. vesel
 

ramisimion  acum 6 ani - 26 Septembrie 2011 20:33  

Re: Pui cu rozmarin

Parfumante, fragede si delicioase! Multumesc pentru aceasta reteta minunata!
 

livia  acum 5 ani - 19 Februarie 2012 19:48  

Re: Pui cu rozmarin

Pentru mine a fost o revelatie.Am hotarat sa o prepar pentru ca aveam rozmarin proaspat in casa si a iesit ceva nemaipomenit.Merita sa o incercati.Multumesc!
 

Olga  acum 3 ani - 9 Iulie 2014 20:06  

Re: Pui cu rozmarin

Absolut delicios. aromat, fraged.
Garnitura a fost broccoli.

Multumesc foarte frumos, Ioana.
 

Olga  acum 3 ani - 12 Iulie 2014 22:39  

Re: Pui cu rozmarin

Hmm, acum realizez ca n-au trecut multe zile de cand am pregatit prima data puiul, n-am mai rezistat asa ca azi am repetat experienta.(dar acum am avut garnitura de cartofi) .

Foarte bun.
Multumesc frumos, Ioana.
 

Mirela   acum 3 ani - 5 Septembrie 2014 12:43  

Re: Pui cu rozmarin

Merge si cu pulpe superioare dezosate, nu?
 

Ioana  acum 3 ani - 5 Septembrie 2014 12:55  

Re: Pui cu rozmarin

sigur ca da, vreo 4-5 bucati
 

Mirela   acum 3 ani - 5 Septembrie 2014 12:57  

Re: Pui cu rozmarin

Multumesc vesel Incerc reteta in week-end.
 

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Retete de sezon

Vezi toate retetele de sezon


 
mergi sus