Orez cu susan

Retete garnituri Retete cu orez Retete de post Retete fara gluten Retete rapide Retete simple

Gustos si atractiv in cel mai scurt timp.

Il puteti pregati mai ales in perioada postului, fiindca susanul are un continut mare de calciu.

Ingrediente

1 cana orez basmati (sau orez cu bob lung)
50 gr susan
1/2 lingura ulei
1/2 lingurita ulei de susan
4 fire ceapa verde
sare

Portii: 5-6

  1. Susanul se prajeste la foc mic (fara adaos de grasime) pana se rumeneste usor.
  2. Orezul se fierbe in multa apa cu sare pana e al dente (conform instructiunilor de pe pachet). Se scurge si se lasa sa se racoreasca 5 minute, rasfirandu-l din cand in cand cu o furculita.
  3. Se adauga susanul prajit, cele doua tipuri de ulei si rondele de ceapa verde. Se amesteca bine si se drege de sare. Se acopera cu un capac pana la servire.

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...