Pasta de ghimbir si usturoi

Retete condimente Bucataria indiana Retete cu legume Retete rapide Retete simple

Primii pasi catre mancarea indiana autentica... incep cu prepararea pastei de ghimbir si usturoi, nelipsita din mancarurile lor. Am facut cantitate mai mare pentru ca asa este foarte comod de folosit, mai ales ca se pastreaza bine timp indelungat. In timpul saptamanii doar o iau din frigider si o folosesc. O sa vedeti in urmatoarele post-uri ce simplu e sa pregatesti mancarea indiana daca ai toate aceste condimente la indemana.

Ingrediente

300 gr ghimbir radacina
300 gr usturoi
1 lingura ulei
1/2 lingurita sare
1 lingurita otet

  1. Se curata ghimbirul de cioturile noduroase si coaja care arata zbarcita sau uscata. Daca doriti il puteti curata de coaja de tot.
  2. Se curata usturoiul: se ia fiecare catel; se pune lama cutitului pe el si cu podul palmei loviti zdravan; in acest fel, coaja catelului de usturoi se va desface singura si va fi foarte usor de curatat. (vezi poza 1)
  3. Se pune ghimbirul si usturoiul impreuna cu 50 ml apa in robotul de bucatarie si se mixeaza bine timp de 5 minute (se poate folosi si blenderul vertical). Daca folositi robotul clasic, din cand in cand opriti mixarea si cu o lingura impingeti spre centru tot ce se lipeste de peretii bolului. La final trebuie sa rezulte o pasta cat mai fina.
  4. Pastrare:
    - daca doriti sa pastrati pasta in frigider trebuie sa adaugati si restul ingredientelor (otet, ulei, sare) pentru a preveni oxidarea; se pune pasta intr-un borcan/pahar si deasupra se aseaza folie de plastic astfel incat folia sa vina in contact cu pasta in toata zona de deasupra; in acest fel rezista la frigider si 1 luna.
    - daca doriti sa o pastrati timp mai indelungat NU mai adaugati uleiul, otetul si sarea; portionati pasta in pahare de unica folosinta, acoperiti bine cu folie de plastic si pastrati la congelator.

Lovim usturoiul ca sa-l putem curata mai usor

Usturoi si ghimbir curatat

Pasta in pahare

Pasta cu folie presata deasupra pentru a preveni oxidarea

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...