Pasta de masline

Retete aperitive Retete cu legume Retete rapide Retete simple Retete de Sosuri si Salsa

Reteta Pasta de masline

Aceasta pasta poate ati vazut-o si in magazine gata preparata, dar costa enorm si nici nu e asa buna ca aceasta. Puteti folosi fie masline negre, fie din cele verzi, care va plac mai mult, inclusiv masline umplute.

Sa aveti grija cand alegeti maslinele, sa nu fie prea sarate si daca folositi din cele negre ca si mine sa va uitati sa fie cu adevarat masline negre, nu inegrite artificial cu gluconat de fier. Cum le puteti deosebi? E simplu, sunt doua reguli

  1. culoarea maslinelor nu trebuie sa fie neagra ci mai mult maronie/visinie si nu toate maslinele au o culoare uniforma; daca sunt negre si culoare uniforma sunt masline verzi inegrite artificial; cam asta e culoare pe care trebuie sa o aiba maslinele negre adevarate
  2. sa citit eticheta si sa nu fie scris nimic de genul "gluconat"

Ingrediente

100 gr masline (curatate de samburi)
1 file ansoa in ulei
2 rosii uscate in ulei
1 catel usturoi
3 fire patrunjel
4 linguri ulei masline

  1. Se pun toate ingredientele in mixer si se mixeaza pana devine o pasta.
  2. Se serveste pe felii de paine proaspeta sau prajita, pe care se poate intinde un strat de branza burduf, telemea/feta sau pate de ficat si apoi aceasta pasta.

Masline, rosii si ansoa

Masline, rosii si ansoa

Comentarii (16)

 

Ultimele comentarii

marnie  acum 14 ani - 24 Februarie 2009 21:33  

Am gasit un singur fel (rosii uscate marinate)la Kaufland.Intinsa pur si simplu pe paine ciabata e buna pt post.Mersi pt reteta. :)
 

elena  acum 14 ani - 4 Septembrie 2009 18:53  

Buna, la fel ca si toata lumea de aici, sunt impresionata de retetele tale.Ma gandeam sa folosesc reteta asta pentru niste masline puse de mama la "pastrare" in ulei de masline home made. Intrebarea mea e urmatoarea: imi mai trebuie rosii uscate in ulei ? :p Nu le pot utiliza simple, doar uscate in cuptor?Ansoa e obligatoriu?
 

Ioana  acum 14 ani - 4 Septembrie 2009 19:01  

buna elena! poti folosi doar rosii uscate, cand am facut eu nu aveam decat in borcan, cumparate, dar daca ai rosii uscate e ok. si ansoa... daca nu-ti place nu pune, dar da un gust bun, se potriveste cu maslinele, gustul final e mai interesant
 

Olga  acum 14 ani - 12 Octombrie 2009 16:51  

Ioana, multumesc pentru pontul despre alegerea maslinelor, nu l-am stiut. Reteta de pe blogul despre care iti spuneam in alt comentariu, cea de masline cu rosii deshidratate, folosea nuci (daca walnut = nuci). Probabil ca in felul asta rezulta o reteta de post, ca tot pomenea cineva intr-un comentariu mai sus de reteta de post. Tipa care scrie blogul respectiv isi usuca singura rosiile in cuptor, si vreau sa incerc si eu. La soare nu cred ca mai am cum, la ora asta :)
 

Ade  acum 13 ani - 29 Noiembrie 2010 08:47  

am mancat pasta de masline in Grecia...ne-au servit la un restaurant inainte de macarea comandata...a fost delicioasa :) =P~ !!
 

MAnuel  acum 12 ani - 18 Noiembrie 2011 21:28  

multumim de sfaturi si pentru reteta ! :)
 

diana  acum 12 ani - 28 Decembrie 2011 19:18  

unde as putea sa gasesc rosii uscate in ulei??
este prima data cand aud
multumesc!
 

GABRYEL  acum 11 ani - 16 August 2012 19:21  

AM SI EU O RETETA CARE AM FACUTO
1LITRU ULEI
1 LITRU OTET
700 G ZAHAR
5 KG ROSI
2 KG ARDEI IUTI 2 KG ARDEI CAPIA ROSI
2 KG GOGOSARI
SE TAIE BUCTI MAI MARI SE TRAG IN TIGAIE CU ULEIU SE DIZOLVA ZAHARU IN OTET SI SE LASA SA FIARBA IMPREUNA
E F PICANTA DAR F F BUNA
 

Laura  acum 10 ani - 18 Noiembrie 2013 12:55  

Buna Ioana. Imi place ideea foarte mult, imi plac maslinele. Dar cu rosii crude nu merge? Multumesc mult
 

Ioana  acum 10 ani - 18 Noiembrie 2013 12:56  

sunt prea apoase pentru pasta. pune-le la cuptor dupa ce ai copt ceva, sa se deshidrateze.
 
Lasa un comentariu
Newsletter

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...