Pasta de sunca

Retete aperitive Retete de Pasti Retete simple

Reteta Pasta de sunca

Am gasit reteta aceasta speciala pentru Pasti pe siteul vinul.ro si abia am asteptat sa o incerc, fiind foarte asemanatoare cu pasta mea de jumari.

Ingrediente

300 gr sunca afumata (sau ciolan afumat)
2 foi dafin
2 oua
1 fir ceapa verde
1 ceapa mica uscata (cca 25 gr)
2 linguri mustar
25 gr unt topit

  1. Sunca se taie bucati mai mici ca sa fiarba mai repede. Sunca trebuie sa fie destul de grasa, cam 1/3 grasime si restul carne pentru a iesi pasta cremoasa.
  2. Se pune sunca la fiert cu foile de dafin. Se lasa la fiert cam 45 minute, pana sunca e moale. In ultimele 10 minute se arunca si ouale in oala.
  3. Se pun in robot (sau se toaca cu masina de carne) sunca, ceapa, ouale. Se mixeaza bine pana se face totul pasta.
  4. Puneti pasta intr-un bol si adaugati mustarul, untul, condimentati cu sare si piper. Lasati la frigider minim 1 ora. Serviti pe paine prajita cu ridichi.

Mixam sunca...

Mixam sunca...

pana se face pasta

pana se face pasta

Pasta

Pasta

Frecam pasta cu restul ingredientelor

Frecam pasta cu restul ingredientelor

Comentarii (3)

 

Edith  acum 14 ani - 13 Aprilie 2009 16:52  

Mmm cred ca e tare buna!
 

cornelia  acum 13 ani - 10 Ianuarie 2011 19:14  

buna! si la multi ani! arata bine si cred ca e si gustoasa pasta asta de sunca. o idee inedita! dar nu inteleg ceva. cum adica, arunci ouale in oala? sub ce forma? batute ca pentru omleta, fierte in prealabil? si inca ceva. daca nu prea agreez grasimea animala, pot lua o sunca mai slaba iar la preparare sa adug ulei de masline sau margarina? oare iese la fel de buna?

mersi si felicitari pentru reteta.

cornelia
 

Ioana  acum 13 ani - 12 Ianuarie 2011 16:12  

scuze pentru raspunsul intarziat. astazi am avut un flash cu un ou aruncat in apa si am inceput sa rad de formularea mea, apoi mi-am amintit ca nu ti-am raspuns.

deci, oul se pune cu coaja in apa, sa fiarba pana e tare.

ai putea pune putin unt ca sa iada cremoasa pasta. ar iesi chiar mai fina la gust decat cu grasimea proprie :)
 
Lasa un comentariu
Newsletter

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...