Pasta de masline

Retete aperitive Retete cu legume Retete rapide Retete simple Retete de Sosuri si Salsa

Aceasta pasta poate ati vazut-o si in magazine gata preparata, dar costa enorm si nici nu e asa buna ca aceasta. Puteti folosi fie masline negre, fie din cele verzi, care va plac mai mult, inclusiv masline umplute.

Sa aveti grija cand alegeti maslinele, sa nu fie prea sarate si daca folositi din cele negre ca si mine sa va uitati sa fie cu adevarat masline negre, nu inegrite artificial cu gluconat de fier. Cum le puteti deosebi? E simplu, sunt doua reguli

  1. culoarea maslinelor nu trebuie sa fie neagra ci mai mult maronie/visinie si nu toate maslinele au o culoare uniforma; daca sunt negre si culoare uniforma sunt masline verzi inegrite artificial; cam asta e culoare pe care trebuie sa o aiba maslinele negre adevarate
  2. sa citit eticheta si sa nu fie scris nimic de genul "gluconat"

Ingrediente

100 gr masline (curatate de samburi)
1 file ansoa in ulei
2 rosii uscate in ulei
1 catel usturoi
3 fire patrunjel
4 linguri ulei masline

  1. Se pun toate ingredientele in mixer si se mixeaza pana devine o pasta.
  2. Se serveste pe felii de paine proaspeta sau prajita, pe care se poate intinde un strat de branza burduf, telemea/feta sau pate de ficat si apoi aceasta pasta.

Masline, rosii si ansoa

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...