Paste cu legume la cuptor

Ingrediente

250 gr paste scurte
125 gr mozzarella
125 gr cascaval afumat
1 ceapa mica
1 ardei mic
1 dovlecel mic
1/2 vanata mica
5 ciuperci champignon
5 frunze busuioc
2 linguri ulei
sare, piper

Sos parmezan

50 gr unt
1 lingura faina alba
250 lapte fierbinte
50 gr parmezan
sare

Portii: 4

  1. Se incinge bine uleiul si se calesc in el ceapa, ardeii tocati (dar nu foarte marunt), si vanata cubulete, pana se inmoaie un pic.
  2. Se adauga restul legumelor taiate cubulete. Se soteaza la foc mare pana sunt facute, dar nu foarte moi.
  3. Se iau legumele de pe foc si se condimenteaza cu sare si piper dupa gust. Se adauga si busuiocul tocat.
  4. Se pune la fiert multa apa cu sare. Se pun pastele la fiert dupa instructiunile de pe pachet.
  5. Cat timp fierb pastele, se pregateste sosul alb folosind instructiunile de aici. Se ia sosul de pe foc si se adauga in transe parmezanul razuit, amestecand dupa fiecare transa pana se topeste.
  6. Se amesteca pastele fierte si scurse cu legumele sotate. Se adauga sosul parmezan peste ele si se drege amestecul de sare.
  7. Se pune tot amestecul intr-un vas termorezistent. Se rupe mozzarella deasupra. Se presara cascavalul afumat razuit.
  8. Se da vasul la cuptor, la 200C, pana branzeturile sunt topite (cca 20 minute).
  9. Se serveste cald.

Amestecam pastele cu legumele si sosul

Amestecam pastele cu legumele si sosul

Punem totul in vas termorezistent

Punem totul in vas termorezistent

Presaram cascaval si mozzarella deasupra

Presaram cascaval si mozzarella deasupra

Comentarii (15)

 

Ultimele comentarii

Ioana  acum 9 ani - 24 Septembrie 2012 10:52  

nici acum? in weekend s-au postat poze la retete.
 

yo  acum 9 ani - 21 Ianuarie 2013 17:53  

Buna

Pot sa adaug la sos si ceva carnita de pui care a ramas de la o supa de pui?
 

Ioana  acum 9 ani - 21 Ianuarie 2013 17:55  

sigur ca poti, suna bine combinatia.
 

nicu   acum 9 ani - 22 Martie 2013 11:59  

inca nu am facut-o dar dupa cum am citit-o sint sigura ca e delicioasa.
 

Daniela  acum 8 ani - 26 Februarie 2014 15:28  

Am facut ieri aceasta reteta.Ce buna a fost. Si asa am avut 2 mese pentru mine si sotul meu, si nici nu a trebuit sa imi mai bat capul cu pachetelul pentru serviciu.
Intra-devar, e un pic de efort dar merita. Si sosul bechamel mi-a iesit foarte gustos si fara cocoloase, ai explicat foarte bine pasii.
 

adriana  acum 8 ani - 5 Mai 2014 13:13  

de ce nu sunt retete simple sau mai bine sa fie pastele nefierte
 

Ioana  acum 8 ani - 5 Mai 2014 13:19  

pentru retete simple, cu pasi putini uita-te in aceasta sectiune: [link]
 

laura  acum 8 ani - 31 Iulie 2014 22:43  

Buna seara ,

Credeti ca s-ar potrivi conopida in loc de dovlecel ?Gandesc ca nu, ceva imi spune ca nu da bine cu busuiocul ...
 

paul   acum 6 ani - 4 Decembrie 2015 21:12  

An facut si noi reteta astazi si a iesit super! Suntem doi mofturosi culinari dat aceste paste ne-au atins la amandoi coarda sensibila. Multumim :)
 

Florentina Vld  acum 5 ani - 30 Decembrie 2016 15:01  

Mi-au iesit foarte bune Ioana ,multumesc pentru retete .ma salvezi de fiecare data :)
La multi ani .
 
Lasa un comentariu
Newsletter

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...