Paste in sos alb cu carnati

Categorii: Retete din Italia, Retete cu paste, Retete ieftine, Retete rapide, Retete simple

 

Paste in sos alb cu carnati
Pinterest

Reteta fierbinte, proaspat adusa din Bologna.

Weekendul trecut am fost iar in Bologna. Am prins cel mai rece weekend din aceasta iarna ceea ce ne-a dat un motiv sa mancam multe paste si sa bem mult Lambrusco. Aceste paste (gramigna con la salsicciae salsa di latte) sunt traditionale zonei Emilia-Romagna. Sunt foarte simple, rapid de pregatit si satisfacatoare.

Ingrediente
Paste in sos alb cu carnati

100 gr paste scurte (gramigna in mod traditional; am folosit casarecce)
1 fir carnat subtire de porc (75 gr; pentru cei din Cluj, am folosit carnatii subtiri in intestin de oaie de la carmangeria Moldovan)
1/4 ceapa alba mica (1 lingura ceapa tocata)
1 lingurita rasa faina alba
200 ml lapte gras
15 gr unt
sare, piper negru, nucsoara

Portii: 1

Preparare
Paste in sos alb cu carnati

  1. Se pun pastele la fiert in multa apa cu sare urmand timpul indicat pe pachet.
  2. Pana fierb pastele se prepara sosul intr-o tigaie larga (cam 25 cm) ca sa poata sa scada sosul rapid. Se topeste untul si se adauga ceapa tocata cubulete. Se caleste cateva minute, doar pana se inmoaie un pic apoi se adauga carnatii scosi din intestin si se rup cu lingura bucatele. Se prajeste incat 2-3 minute carnatul amestecand des. Se scot bucatelele de carne din tigaie, apasand cu lingura pe ele ca sa ramana grasimea in tigaie.
  3. Se adauga in grasimea ramasa faina si se amesteca pana se absoarbe. Se adauga incet laptele amestecand des, cu un tel daca se poate, pana faina se dizolva complet, fara coocoloase, apoi puteti adauga restul de lapte. Se presara sare si piper negru si se fierbe laptele pana cand treceti cu lingura prin tigaie si simtiti ca sosul are consistenta ca de smantana dulce (nu dureaza mai mult de 2-3 minute) si se vad dare mai groase in urma lingurii. Sosul nu trebuie sa devina foarte gros, se va incleia pe paste. In orice moment, daca sosul devine prea vascos, puteti picura putin lapte sa-l readuceti la o consitenta lejera.
  4. Adaugati 1 varf cutit nucsoara razuita si carnea inapoi in tigaie. Amestecati.
  5. Adaugati pastele scurse si amestecati sa absoarba sosul. Dregeti de sare si piper.
  6. Serviti imediat, eventual presarate cu parmezan ras.
 
Paste in sos alb cu carnati - Prajim carnatii

1. Prajim carnatii

Paste in sos alb cu carnati - Fierbem sosul

2. Fierbem sosul

Paste in sos alb cu carnati - Adaugam carnatii inapoi in sos

3. Adaugam carnatii inapoi in sos

Paste in sos alb cu carnati - Adaugam pastele

4. Adaugam pastele


Adauga comentariu    Listeaza reteta

Votul tau: 

  (5 puncte / total voturi: 8)  

 
loading...

Paste rosii

22 Septembrie 2016

Paste rosii

Paste cu carne si spanac

22 Martie 2016

Paste cu carne si spanac

Paste cu lamaie

11 Martie 2016

Paste cu lamaie

 

 

SELTON HUREM LUIZA   acum 6 zile - 12 Martie 2018 14:49  

Re: Paste in sos alb cu carnati

nu poti sa imi trimiti reteta sau si alte retete pe mail
 

Ioana  acum 6 zile - 13 Martie 2018 09:27  

Re: Paste in sos alb cu carnati

Luiza, pentru asta te poti inscrie la newsletterul e-retete. sus in coloana din dreapta. vei primi mail de cate ori apare o reteta noua.
 

Roxana  acum 5 zile - 13 Martie 2018 21:39  

Re: Paste in sos alb cu carnati

Am incercat aceste paste la cina de astazi. Pe langa faptul ca sunt salvatoare cand nu vrei sa stai mult in bucatarie dupa o zi de serviciu, sunt tare gustoase (concluzia a fost si a mea, si a sotului). Multumim pentru reteta! O vom repeta cu siguranta. vesel
 

Ioana  acum 5 zile - 14 Martie 2018 10:26  

Re: Paste in sos alb cu carnati

ma bucur tare mult, Roxana. sa va fie de bine!
 

Florin  ieri - 17 Martie 2018 16:25  

Re: Paste in sos alb cu carnati

Sarut mana. Am facut reteta ,s-a mancat repede toata, No Coment . La preparare este o problema. Este dificila scoaterea temporara a carnii, in vederea amestecului cu faina. De fapt nu mai ramane mai nimic din grasimea ce ar trebuii sa apara ???Cred ca ar mai trebuii adaugat ceva unt sau ulei ??? Multumesc.
 

Ioana  acum o ora - 19 Martie 2018 10:16  

Re: Paste in sos alb cu carnati

Florin, cand scoti carnea apesi cu lingura si inclini tigaia sa se scurga din ea. daca totusi nu ramane suficienta (mai ales daca carnatii nu au fost grasi) poti completa cu putin unt inainte de a pune faina.
 

Florin  acum 29 minute - 19 Martie 2018 11:19  

Re: Paste in sos alb cu carnati

O K . Multumesc.
 

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Retete de sezon

Vezi toate retetele de sezon


 
mergi sus