Penne alla vodka

Retete din Italia Retete cu paste Retete rapide Retete simple

O reteta italiana indragita pentru care am folosit insa o "scurtatura": sosul de rosii spaniol pe care-l aveam gata pregatit. Asa, sosul a fost gata mai repede decat a durat fiertul pastelor. In 15 minute cina era gata.

Dar bineinteles, puteti face reteta si daca nu aveti acest sos pregatit. Incepeti cu prajitul unei cepe tocate in putin ulei, la foc mic, pana devine aurie (cca 20 minute). Apoi adaugati prosciutto si-l prajiti un pic impreuna cu ceapa. Apoi adaugati 2 rosii mari si coapte (sau o conserva de rosii), date pe razatoare si le lasati sa scada timp de 10 minute. Evident, adaugati sare, piper dupa gust si putin zahar daca sosul e acid. De aici, continuati reteta.

Ingrediente

250 gr paste scurte tubulare (penne am folosit)
1 cana sos de rosii spaniol
50 ml vodka
50 gr prosciutto (felii subtiri)
150 ml smantana dulce (smantana pentru gatit)
2 linguri parmezan razuit
patrunjel verde
sare

Portii: 2-3

  1. Se pune pastele la fiert in multa apa cu sare, conform instructiunilor de pe pachet.
  2. Pana fierb pastele se prajeste prosciutto rupt bucatele, intr-o tigaie fara adaos de grasime. Cand prosciutto e crocant se adauga sosul de rosii si se amesteca bine. Se lasa doar pana incepe sa fiarba.
  3. Se adauga vodka si se mai fierbe 1 minut pana se evapora. Se adauga smantana si se fierbe inca 2 minute.
  4. Se trage tigaia de pe foc si se adauga in sos patrunjelul tocat marunt si parmezanul razuit. Se amesteca bine.
  5. Se adauga pastele scurse si putina apa de pe paste daca doriti sosul mai fluid. Se amesteca pana pastele sunt acoperite de sos. Se drege de sare.
  6. Se servesc imediat, cu extra parmezan presarat deasupra.

Vodka si prosciutto di Parma

Prajim prosciutto

Adaugam sosul de rosii

Adaugam smantana

Adaugam patrunjelul si parmezanul

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...