Penne all' arrabbiata

Categorii: Retete din Italia, Retete cu paste, Retete de post, Retete lact-ovo-vegetariene, Retete rapide, Retete simple

 

Penne all' arrabbiata
Pinterest

Rosiile de anul acesta au trecut primul test. Am asteptat sa fie aromate si dulci ca sa pot face cel mai bun sos pentru pastele all' arrabbiata.

Ingrediente
Penne all' arrabbiata

600 gr rosii (bine coapte)
2 catei mari de usturoi
1 ardei iute (crud sau uscat; sau fulgi chili)
1/2 lingurita oregano uscat
1 lingurita rasa zahar
5 frunze mari de busuioc proaspat (sau 3 fire patrunjel)
2 linguri ulei masline
250 gr penne
100 gr mozzarella (optional; nu se adauga in varianta de post)
sare, piper

Portii: 2-3

Preparare
Penne all' arrabbiata

  1. Se pune multa apa la fiert cu sare.
  2. Se incalzeste uleiul. Se adauga usturoiul si ardeiul iute taiat felii. Se prajeste la foc foarte mic pana incepe sa se rumeneasca usor.
  3. Se adauga rosiile decojite si mixate in robot (daca nu aveti robot le puteti da pe razatoare) si oregano. Condimentati cu sare si piper dupa gust. Aduceti la fierbere.
  4. Adaugati pastele in apa care fierbe.
  5. Fierbeti sosul de rosii, la foc mediu, timp de aproape 15 minute. Amestecati din cand in cand in el, mai ales mai spre final. Gustati sosul si daca pare acid adaugati zaharul.
  6. Cand sosul e gata, mixati-l foarte putin cu un blender vertical. Nu trebuie sa-l faceti fin. Eu bag blenderul in el doar de cateva ori fiindca capata o consistenta mai "legata" si catifelata.
  7. Adaugati busuiocul taiat, pastele scurse si mozzarella rupta bucatele. Amestecati rapid, pana pastele sunt acoperite de sos si mozzarella e topita. In timp ce amestecati gustati de sare.
  8. Se servesc imediat, cat sunt calde, presarate cu parmezan sau pecorino daca doriti.
 
Penne all' arrabbiata - Prajim usturoiul si ardeiul iute

1. Prajim usturoiul si ardeiul iute

Penne all' arrabbiata - Adaugam pulpa rosiilor

2. Adaugam pulpa rosiilor

Penne all' arrabbiata - Sosul fierbe de peste 10 minute

3. Sosul fierbe de peste 10 minute

Penne all' arrabbiata - Sosul usor mixat cu busuioc

4. Sosul usor mixat cu busuioc

Penne all' arrabbiata - Adaugam pastele si mozzarella in sos.

5. Adaugam pastele si mozzarella in sos.


Adauga comentariu    Listeaza reteta

Votul tau: 

  (5 puncte / total voturi: 23)  

 
loading...

Paste rosii

22 Septembrie 2016

Paste rosii

Paste cu carne si spanac

22 Martie 2016

Paste cu carne si spanac

 

 

Monica Mihaly  acum 5 ani - 5 Iulie 2012 14:36  

Re: Penne all' arrabbiata

senzationallllllll
mie penne imi plac si goale vesel , dapoi cu sos
 

Anca Adela Scrofan  acum 5 ani - 5 Iulie 2012 14:52  

Re: Penne all' arrabbiata

IMMMMMMMMMMMM, suna delicios
 

Simona-Adina Hotea  acum 5 ani - 5 Iulie 2012 16:48  

Re: Penne all' arrabbiata

E genul de sos care-mi place pe orice !
 

Laurentiu Aurel Mirica  acum 5 ani - 6 Iulie 2012 00:44  

Re: Penne all' arrabbiata

foarte bun sosul dar daca nu am blender ce pot face? vesel
 

Ioana  acum 5 ani - 6 Iulie 2012 09:32  

Re: Penne all' arrabbiata

il lasi asa, nemixat.
 

Monica Mihaly  acum 5 ani - 6 August 2012 22:02  

Re: Penne all' arrabbiata

ioana vreau sa fac maine si am o intrebare
am ardei iute crud, iese sosul picant tare?
poate si fiica mea sa il manance?
 

Ioana  acum 5 ani - 7 August 2012 08:52  

Re: Penne all' arrabbiata

depinde cat de iute e ardeiul. de obicei nimeresc la piata ardei iuti care nu sunt foarte iuti, de aceea prefer sa-i folosesc pe cei uscati care stiu exact cum sunt.
gusta-l si apreciaza-i iuteala. daca e doar usor iute il poti pune linistita pe tot.
 

mihaela  acum 5 ani - 27 August 2012 19:38  

Re: Penne all' arrabbiata

am facut aceasta reteta...este delicioasa. eu am pus un ardei iute din borcan, dar l-am lasat intreg. dupa ce a fiert cam 5 minute eu l-am scos. noi nu mancam asa iute si ptr noi a fost destul. sotul meu a fost incantat.
 

Mariana Schofer  acum 5 ani - 30 Octombrie 2012 18:16  

Re: Penne all' arrabbiata

La multe retete din cele vegetariene vad ca folositi parmezanul.Parmezanul nu este vegetarian.Aveti alta idee ce as putea folosi in loc de parmezan?
Multumesc
 

Ioana  acum 5 ani - 30 Octombrie 2012 18:52  

Re: Penne all' arrabbiata

parmezanul este trecut pentru varianta lacto-vegetariana. in loc puteti pune tofu sau se poate macina cantitati egale de fulgi de drojdie cu alune caju si putina sare.
 

Mariana  acum 5 ani - 30 Octombrie 2012 19:58  

Re: Penne all' arrabbiata

Sunt lacto-vegetariana,insa parmezanul se obtine din cheag de animal. Animal renet.Nu exista varianta vegetariana de parmezan.Ma gandeam daca stiti alt fel de branza sau cascaval care nu se obtine din cheag.
 

Ioana  acum 5 ani - 31 Octombrie 2012 09:37  

Re: Penne all' arrabbiata

nu stiam ca lacto-vegetarienii nu mananca parmezan! o sa tin minte.
 

Ioana  acum 5 ani - 31 Octombrie 2012 10:55  

Re: Penne all' arrabbiata

a, mi-am amintit. te-ai uitat pe pachetele cu "branza pentru paste"? si acelea sunt cu renet de animal?
 

Mariana  acum 5 ani - 31 Octombrie 2012 12:10  

Re: Penne all' arrabbiata

Multumesc mult pt raspuns.Da e dificil pt vegetarieni ca trebuie sa ne uitam exact ce contine fiecare produs.Nu locuiesc in romania,stau la Londra insa aici folosesc un singur fel de cascaval ,Ceddar cheese care este vegetarian,insa la paste nu prea merge.Iar in romania exista cascaval vegetarian cel obtinut prin oparrire si nu prin cheag (Dalia).In fine am gasit parmesan vegetarian aici insa tot nu este vegetarian ca folosesc proteina din ou,care din nou oul nu este vegetarian.Dificil nu? Mi-e imi spui? Am facut cateva retete de la tine si au iesit extraordinar.Mai am o intrebare te rog.La multe prajituri folosesti ca ingredient un ou.Ai vreo idee cu ce as putea inlocui oul acela ca sa iasa reteta bine?
Multumesc inca o data pt raspuns si timp.
 

Ioana  acum 5 ani - 31 Octombrie 2012 13:22  

Re: Penne all' arrabbiata

in loc galbenus se poate folosi lecitina de soia (am vazut sosuri "legate" cu asa ceva, se pare ca functioneaza ok). cred ca se poate folosi si in prajituri. iar daca esti in anglia sigur gasesti inlocuitor vegan de ou sub denumirea de "Natural egg replacer".
 

Mariana Schofer  acum 5 ani - 31 Octombrie 2012 19:33  

Re: Penne all' arrabbiata

Multumesc din suflet,nu stiam de natural egg replacement.
Numai bine va doresc.
 

claudiu  acum 5 ani - 12 Decembrie 2012 13:07  

Re: Penne all' arrabbiata

pot sa folosesc busuioc uscat?..si in loc de rosii sa pun bulion de casa?..daca da, cam cati ml de bulion?..ms..
 

Ioana  acum 5 ani - 12 Decembrie 2012 13:23  

Re: Penne all' arrabbiata

nu e situatia ideala ceea ce propui tu. bulionul il poti pune daca e mai grosut. de exemplu bulionul lui bunica-mea e ca un suc de rosii si nu se preteaza la asa ceva, in plus are deja condimentele specifice.
 

Olga  acum 4 ani - 13 Ianuarie 2013 20:01  

Re: Penne all' arrabbiata

Ioana, saru' mana pentru masa! Mi-a placut reteta!
Eu am folosit rosii intregi in suc de rosii, le-am despielitat si le-am dat la robot. Am mai folosit busuioc uscat, pe care l-am pus odata cu oregano in sos.

Multumesc pentru pontul de a rasni fulgi de drojdie cu caju. Eu citisem despre fulgii de drojdie, dar nu ma incanta mirosul lor prea tare, asa ca "diluati" cu caju e foarte bine vesel
 

Marinescu Amalia  acum 4 ani - 22 Ianuarie 2013 16:38  

Re: Penne all' arrabbiata

acum fiind iarna in loc de rosii vreau sa folosesc passata, cam ce cantitate trebuie pt 250 grame paste ?

multumesc Ioana
 

Melania  acum 3 ani - 26 Iulie 2014 10:55  

Re: Penne all' arrabbiata

nu mozzarella...PECORINO,este altceva ....nu se foloseste blenderul pt ca iese gunoi
in sosul de rosii se pun pastele fierte ,apoi pecorino si amestecate cu grija sa nu iasa vomitarura de blender....branza de oaie trebuie sa se topeasca f putin
vesel
 

Melania  acum 3 ani - 26 Iulie 2014 11:00  

Re: Penne all' arrabbiata

[link]
 

Ioana  acum 3 ani - 28 Iulie 2014 13:47  

Re: Penne all' arrabbiata

melania, asa fac eu reteta cu rosii proaspete, nu cu rosii din conserva. imi place sosul fin.
 
loading

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Retete de sezon

Vezi toate retetele de sezon


 
mergi sus