Peste prajit cu malai

Retete cu peste si fructe de mare Retete simple

Pestele pregatit asa este foarte crocant.

Daca aveti pesti mai mari ii taiati felii si apoi urmati reteta. Eu am avut trei bucati de merluciu si fiind micuti i-am prajit intregi, cate unul de persoana. Puteti folosi si fileuri de peste.

Ingrediente

peste intreg sau felii (am folosit merluciu intreg cu piele)
lapte
malai
sare
ulei pentru prajit

  1. Se freaca pestele cu sare si se pun intr-un vas mare si se acopera cu lapte. Se lasa la marinat minim 1 ora.
    * chestia cu laptele e ceva special invatat de multa vreme: daca ai peste congelat il pui asa inghetat in lapte si-l lasi sa se dezghete acolo. Astfel va avea gust ca de peste proaspat, nu ca unul de la congelator, prins de nu stiu cand si trecut prin supermarketuri.... laptele ia mirosul puternic de peste, care apare cand acesta nu e proaspat. Faci asta si daca peste e de pe gheata. doar daca esti norocoasa si absolut sigura ca pestele tau e prins cu cel mult 2 zile inainte si tinut la frigider sari peste pasul asta.
    ** inca un sfat pentru pestele congelat: nu-l dezghetati niciodata fortat (in apa calda sau la microunde...) carnea se va inmuia sau va deveni "buretoasa"... oricum pestele dezghetat fortat nu mai e bun de nimic. il dezghetati la temperatura camerei sau si mai bine il puneti la frigider (va dura mai mult, dar daca il puneti de seara, pana dimineata e dezghetat)
  2. Se scurg de lapte, se trec prin faina de malai, sa fie bine acoperiti si se pun intr-o tigaie cu mult ulei incins.
  3. Se prajesc pe ambele parti, la foc mediu spre mic, pana malaiul de pe peste e rumen, cam 5 minute pe fiecare parte.
  4. Am servit cu mujdei cu smantana.

Marinam pestele in lapte

Il dam prin malai

Il prajim in ulei incins

Il servim cu mujdei cu smantana

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...