Placinta cu dovlecei si branza

Retete aperitive Retete cu branza Retete cu iaurt Retete cu legume Retete de Pasti Retete la cuptor Retete lact-ovo-vegetariene

Reteta Placinta cu dovlecei si branza

Placinta usoara, facuta cu foi cumparate. Usor dulceaga, usor sarata si inviorata de verdeturi.

De cand am reusit sa fac cu succes aluatul in casa, nu am mai cumparat foi de placinta. De data asta insa, pentru a simplifica aceasta reteta, am optata pentru foile de placinta cumparate. Le-am incercat pentru prima data pe cele de la Lidl (Toppo) si sunt multumita, nu erau lipite sau exagerat de casante, le-am putut manevra usor.

Ingrediente

6 foi placinta

Umplutura

2 dovlecei mici (cca 400 gr)
2 fire ceapa verde
2 fire marar
1 fir menta (sau 2 fire patrunjel)
150 gr telemea de oaie (sau capra)
100 gr cascaval (de capra)
1 ou
sare, piper negru

Sos pentru uns foile

150 gr iaurt gras
100 ml lapte
5 linguri ulei
1 ou mare

Portii: 4

  1. Se rad dovleceii si se presara cu putina sare. Se lasa sa stea 30 minute.
  2. In acest timp se rade telemeaua si cascavalul. Se toaca marunt verdeturile.
  3. Dovleceii se strang in tifon sau in pumn ca sa iasa cat mai multa apa din ei. Repetati de 3-4 ori, pana nu mai reusiti sa stoarceti apa din ei.
  4. Se amesteca dovleceii cu branzeturile si verdeturile. Se condimenteaza cu 1/4 lingurita de piper negru.
  5. Se adauga oul batut si se omogenizeaza. Va rezulta o compozitie ca o pasta groasa.
  6. Pentru sos: se amesteca intr-un bol iaurtul cu laptele, uleiul si oul.
  7. Se pune hartie de copt pe fundul unei tavi de 30 x 20 cm sau usor mai mica (a mea are 18 x 28 cm si foile au intrat in tava usor sifonate).
  8. Se ia cate o foaie de placinta. Se unge pe jumatate cu sos (3 linguri). Se pliaza in doua. Se aseaza foaia in tava. Se unge deasupra cu alte 3 linguri de sos. Se repeta cu inca o foaie. Acum aveti 4 straturi in tava cu sos intre fiecare.
  9. Intindeti deasupra jumatate din umplutura.
  10. Asezati deasupra iar 4 straturi de foi unse, exact cum ati facut la pasul 8.
  11. Intindeti deasupra restul de umplutura.
  12. Asezati deasupra alte 4 straturi de foi unse.
  13. Deasupra ultimei foi turnati 5 linguri de sos.
  14. Lasati placinta sa stea pana se incalzeste cuptorul la 200C.
  15. Coaceti placinta timp de 35-40 minute, pana e rumena deasupra si umflata. Se lasa sa se racoreasca 10-15 minute, apoi se poate taia in 4 (pentru portii mari) sau in 24 patrate (pentru platoul cu aperitive) cu un cutit zimtat. E buna calduta sau la temperatura camerei.

Dovlecelul stors

Dovlecelul stors

Umplutura

Umplutura

Sos

Sos

Foaia unsa pe jumatate

Foaia unsa pe jumatate

Foaia pliata, pusa in tava si unsa deasupra

Foaia pliata, pusa in tava si unsa deasupra

Jumatate de umplutura peste foi

Jumatate de umplutura peste foi

Placinta asamblata

Placinta asamblata

Placinta coapta

Placinta coapta

Placinta cu dovlecei si branza

Placinta cu dovlecei si branza

Taiata dupa ce s-a racit complet

Taiata dupa ce s-a racit complet

Comentarii (9)

 

gabriela ionescu  acum 7 ani - 10 Martie 2015 11:21  

Imi place reteta.O voi face si eu .Multumesc.
 

bona ventura  acum 7 ani - 10 Martie 2015 19:59  

De ce imi trimiteti spam-uri si nu emeil-uri?
 

Ioana  acum 7 ani - 11 Martie 2015 07:29  

bona ventura, ai optiune prin care sa creezi un filtru in care sa specifici ca mailurile (newsletterul) de la e-retete.ro sa nu fie puse in spam ci in casuta ta.
 

Silvia  acum 7 ani - 11 Martie 2015 13:33  

Mereu bunatati ce imi place aceasta reteta :p .
Dar cum sa mai dam din kilogramele acumulate in iarna,eu zic CU PLACINTE SI MISCARE. ;) :) Multumesc pentru reteta.
 

Ioana  acum 7 ani - 11 Martie 2015 14:04  

eu am fost si iarna asta destul de organizata si mi-am urmat programul de alergat. cu multa vointa ce-i drept, mai ales cand crapau pietrele afara de frig si degetele mele la fel...
 

Mari Ana  acum 7 ani - 11 Martie 2015 14:12  

Este extraordinara. Am facut-o in gluma, pentru ca aveam mai multi dovlecei si nu voiam sa ii arunc a doua zi. Gustul e grozav, iar de facut, nici nu stii cand e la cuptor deja.
 

Ioana  acum 7 ani - 11 Martie 2015 15:31  

gatitul ca o joaca... foarte fain!
chiar citisem zilele trecute un articol si o tipa spunea ca a invatat de la maica-sa ca daca transforma rutina zilnica intr-o arta viata devine brusc mai frumoasa si mai usoara.
 

MITRICUNA  acum 7 ani - 11 Martie 2015 15:48  

Cu prima ocazie o incerc si eu.
 

amalia  acum 7 ani - 24 Septembrie 2015 14:36  

delicioasa
o recomand!
 
Lasa un comentariu
Newsletter

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...