Risotto cu rosii

Retete garnituri Retete cu orez

Tehnica italiana cu ingrediente romanesti: ceapa, pui (cel cu care am facut supa) si bulion de Salaj, patrunjel de Mures, branza de Horezu. A rezultat o garnitura perfecta pentru snitelele mele de pui.

Ingrediente

300 gr orez cu bob rotund pentru risotto (arborio)
1 l supa de pui
350 ml bulion
1 ceapa
1/2 legatura patrunjel
30 gr branza fermentata Horezu
2 linguri ulei
sare, piper

Portii: 4

  1. Amestecati supa cu bulionul. Tineti lichidul pe foc mic pentru a-l avea la indemana fierbinte.
  2. Intr-o tigaie larga se incinge uleiul. Se adauga ceapa si patrunjelul tocate. Se calesc pana ceapa se inmoaie bine.
  3. Se adauga orezul si se lasa 5 minute la prajit la foc mai mare, amestecand din cand in cand.
  4. Turnati doua polonice de supa fierbinte si dati focul la mediu spre mic, doar cat sa bolboroseasca usor orezul.
  5. Continuati sa puneti supa, doar cate un polonic o data. Urmatorul polonic il puneti doar cand anteriorul polonic de supa a fost absorbit de orez. Amestecati constant in orez, asta e o conditie sa devina cremos! Operatia va dura cam 25-30 minute, pana terminati toata supa. La sfarsit orezul va fi fiert si cremos. Verificati risotto de sare si piper, sigur va trebui sa mai adaugati.
  6. Adaugati branza razuita si amestecati pana se topeste.
    * daca folositi bulion simplu, preparat doar din rosii, fara arome, puteti adauga la final cateva frunze tocate de busuioc
  7. Stingeti focul, puneti capacul pe oala si lasati 5 minute sa stea. Serviti imediat. Risotto e bun doar cand e proaspat preparat (nu e bun rece sau reincalzit, isi pierde cremozitatea).

Bulionul si supa fierbinte

Calim ceapa si patrunjelul

Prajim orezul

Primele doua polonice de lichid

Ultimul polonic de lichid

Adaugam branza

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...