Salata asortata

Retete cu branza Retete cu legume Retete cu ou Retete de Pasti Retete simple Retete salate

O salata colorata, cu un aspect fabulos, care, cred eu, va arata minunat pe masa de Pasti.

Ingrediente

piept de pui fiert
avocado
branza cu mucegai albastru (gorgonzola sau roquefort)
rosii
galbenus de ou fiert
albus de ou fiert
bacon
putina ceapa verde
salata verde
sare, piper

Dressing

30 ml ulei masline
2 linguri suc de lamaie
1 lingurita pasta de ansoa
1 catel usturoi

  1. Pipetul de pui, rosiile, albusul de ou si avocado se taie cubulete. Baconul se taie cubulete si se prajeste fara grasime pana e crocant. Galbenusul de ou si branza se sfarama. Ceapa verde se taie rondele.
    * cantitatile sunt dupa bunul vostru plac si dupa dimensiunea platoului in care o construiti; important e ca sirurile pe care le veti forma sa arate cat de cat egale
    ** daca o pregatiti cu ceva timp inainte de servire, stropiti cubuletele de avocado cu un pic de suc de lamaie sa nu se oxideze
  2. Taiati salata verde fasii si tapetati cu ea platoul in care veti servi salata asortata.
  3. Incepand dinspre centrul platoului incepeti sa construiti siruri alternative cu ingredientele pregatite la pct. 1 Deci incepeti cu rosiile care vor fi in centru si continuati pe laterale cu restul sirurilor. Ordinea in care faceti sirurile nu e importanta, doar sa alernati culorile ca sa arate frumos (de exemplu sa nu puneti albusul langa branza cu mucegai)
    * puteti folosi si un platou patrat si atunci puteti construi sirurile pe diagonala
  4. Intr-un bol amestecati cu un tel mic uleiul cu sucul de lamaie pana devine ca o emulsie, apoi adaugati pasta de ansoa si usturoiul strivit si omogenizati.
    * adaptati cantitatea dressingului in functie de dimensiunea salatei voastre
  5. In momentul servirii presarati sare si piper peste salata. Serviti dressingul LANGA salata. Dressingul se adauga doar in momentul servirii, dupa care se amesteca salata.

Salata asortata

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...