Salata de primavara

Retete cu legume Retete lact-ovo-vegetariene Retete rapide Retete simple Retete salate

Ce am gasit ieri mai bun si mai proaspat in piata am folosit la aceasta salata de primavara.

Ingrediente

1 farfurie adanca plina cu verdeturi de primavara (loboda, leurda, macris, stevie, salata verde, spanac tanar)
3 ridichi
1 fir ceapa verde
1/4 legatura patrunjel
1 fir marar
1 lingura seminte de pin (de dovleac sau floarea soarelui)
2 linguri parmezan razuit
1 ou fiert tare
2 linguri ulei masline extravirgin
1 lingura suc de lamaie

Portii: 1

  1. Folositi orice verdeata de primavara va place. Eu am folosit 2 legaturi loboda, 5 frunze de leurda si vreo 10 frunze macris. Se spala frunzele, cele mari se taie fasiute, se scurg bine de apa. Se amesteca cu ceapa verde taiata rondele si patrunjelul si mararul tocate marunt. Se aseaza pe un platou.
  2. Deasupra se pun ridichile taiate felii subtiri. Se presara semintele de pin (prajite usor intr-o tigaie fara grasime). Se presara sare si piper negru.
  3. Se amesteca parmezanul ras cu galbenusul oului trecut printr-o sita si albusul tocat marunt. Se presara peste salata.
  4. Se amesteca uleiul cu sucul de lamaie pana devine ca o emulsie, apoi se torna peste salata. Se serveste imediat.

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...