Salata de pui cu porumb

Retete cu carne de pui Retete cu putine calorii Retete rapide Retete simple Retete salate

Salata asta o am inca de pe vremea cand mi-am descoperit pasiunea pentru gatit. Este usoara, acrisoara, o recomand pentru o cina lejera.

Ingrediente

1/2 piept de pui
5 linguri cu varf porumb (din conserva)
3 castraveciori murati
100 gr cascaval
1 morcov
2 linguri ulei masline
3 linguri suc de lamaie
sare, piper

Portii: 2

  1. Pieptul de pui se pune la fiert in apa fierbinte cu sare. Se fierbe la foc domol cca. 30-40 minute. Se scoate si dupa ce se racoreste un pic se desface fasiute.
  2. Se adauga porumbul peste carne.
  3. Castraveciorii se taie cubulete mici (ca si la salata de boeuf) si apoi se storc un pic de apa. Se adauga peste carnea de pui.
  4. Se dau pe razatoarea mare cascavalul si morcovul.
  5. Se sareaza si se pipereaza salata dupa gust si se amesteca usor. Gustati sa fie bine condimentata salata.
  6. Se amesteca intr-o cescuta uleiul cu sucul de lamaie si cand devine ca o emulsie se toarna peste salata. Se amesteca iar. Se verifica la gust si daca o doriti mai acrisoara mai adaugati suc de lamaie.

Salata de pui cu porumb

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...