Salata de rosii cu crema de avocado si piper negru

Retete cu legume Retete lact-ovo-vegetariene Retete salate

O minunata salata individuala de rosii care poate fi usor transformata in tartine. Doar ungeti paine prajita cu crema de avocado, asezati deasupra o felie groasa si carnoasa de rosie, presarati ceapa, piper si finisati cu ulei de masline. Apoi doar va relaxati si savurati. Savurati rosia, savurati vara, savurati momentul.

Ingrediente

2 rosii de gradina (coapte si dulci)
1/2 ceapa rosie
ulei masline extravirgin
sare mare (fleur de sel sau maldon)

Crema de avocado

1 avocado
1 lingura suc de lamaie
6 linguri iaurt/kefir de capra
1 lingura ulei de masline extravirgin
1/4 lingurita piper negru (proaspat rasnit)
sare

Portii: 4

  1. Se taie ceapa cubulete cat de marunte puteti.
  2. Rosiile se cresteaza in X intr-o parte si se oparesc in apa care fierbe timp de 30 secunde. Se scot cu o paleta, se trec sub jet de apa rece si apoi se curata de coaja.
  3. Se taie in doua. Fiecare jumatate se pune cu taietura in jos si se feliaza.
  4. In blender se mixeaza toate ingredientele pentru sos, exceptand piperul. Veti obtine o crema fina cu consistenta unei maioneze. Se drege de sare. Se rasneste piper negru cu rasnita setata pe macinare mai grosiera.
  5. Se imparte sosul pe 4 farfurioare de desert sau de cesti de cafea. Se aseaza peste sos cate o jumatate de rosie feliata, incercand sa ramana cat mai compacta. Aveti grija, feliile sunt alunecoase, le manevrati cu grija.
  6. Presarati cubulete de ceapa pe creasta fiecarei rosii. Rasniti iar piper negru. Presarati sare mare. Picurati putin ulei de masline.
  7. Serviti imediat cu paine prajita sau pita crocanta.

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...