Panzanella tonnata

Categorii: Retete din Italia, Retete cu peste si fructe de mare, Retete rapide, Retete salate

 

Panzanella tonnata
Pinterest

Toscana si Piemonte. Rosii si ton. O combinatie reusita.

Ingrediente
Panzanella tonnata

Panzanella (1 portie)

1 rosie mare de gradina (dulce si coapta)
1/2 ceapa rosie (mai mica)
1 lingura suc de lamaie
1 lingura ulei de masline
75 gr ciabatta (sau alt tip de paine taraneasca)
sare grunjoasa, piper negru

Sos tonnato (5 portii)

75 gr ton din conserva
50 ml ulei (folositi uleiul din conserva de ton, daca nu e suficient completati cu ulei de masline)
2 fileuriansoa in ulei
1 lingura generoasamaioneza
1 lingura generoasacapere in otet
1 lingura suc de lamaie
1 lingura otet de pecapere
piper negru

Preparare
Panzanella tonnata

  1. Pentru sos se mixeaza toate ingredientele in robot sau cu blenderul vertical. Se rasneste mult piper negru in timp ce mixati. La final gustati de sare (ansoa sunt sarate, vedeti daca mai trebuie) si de suc de lamaie. Sosul va fi destul de gros, pentru a-l subtia ca sa fie folosit ca si dressing, picurati treptat putina apa in timp ce continuati sa mixati, pana aveti o consistenta de sos care curge usor de pe lingura (50 ml apa am pus eu). Gustati iar. Se pastreaza la frigider pana e nevoie de el.
    * sosul e suficient pentru 5 salate
  2. Ciabatta se taie cuburi. Se picura cu putin ulei de masline si se presara generos cu sare grunjoasa si se rasneste piper negru. Se amesteca bine si se rasfira in tava cuptorului. Se rumenesc in cuptor, la 170C timp de aprox 6-7 minute, pana cuburile sunt crocante dar nu foarte tari. Se scot si se lasa sa se raceasca.
  3. Cat se fac crutoanele, se taie rosia cuburi mai mari si se presara cu sare. Se lasa sa stea cam 15 minute pana lasa destul de mult suc.
  4. Ceapa se taie pestisori si se presara cu putina sare. Se framanta usor sa se desfaca inelele. Se adauga sucul de lamaie si uleiul de masline. Apoi se toarna sucul lasat de rosii peste ceapa.
  5. Se adauga si crutoanele peste ceapa si se amesteca usor sa absoarba dressingul. Se lasa sa stea 2-3 minute.
  6. Se toarna ceapa cu crutoane peste rosii si se amesteca de cateva ori foarte usor sa nu se striveasca rosiile.
  7. Ungeti o farfurie cu putin sos tonat. Asezati 1/3 din salata peste sos, picurati sos peste ea si repetati pana terminati salata. Se serveste imediat.
 

Adauga comentariu    Listeaza reteta

Votul tau: 

  (0 puncte / total voturi: 0)  

 

 

 

Fii primul care adauga un comentariu.

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Retete de sezon

Vezi toate retetele de sezon


 
mergi sus