Salata de sfecla rosie cu rodie si spanac

Retete cu legume Retete cu putine calorii Retete de post Retete salate

Merge sfecla rosie cu menta? Asta m-am intrebat de cateva saptamani.  Mi s-a parut ca merge foarte bine, dar incercati si voi si dati-mi de stire cum vi se pare.

Ingrediente

1 sfecla rosie fiarta sau coapta in coaja (cca 250 gr)
1 mana frunze spanac baby
2 linguri seminte asortate (de floarea soarelui, dovleac, susan, in; usor prajite daca vreti)
2 linguri de seminte de rodie (de la o rodie mica)
1 fir menta (cca 1 lingura menta tocata)
sare, piper negru

Dressing

1/2 ceapa mica rosie
1 lingura sirop de rodie
1 lingura ulei masline
sare

Portii: 2; Total calorii: 350

  1. Se da sfecla pe razatoarea mare. Se presara putina sare si piper negru. Se adauga deasupra semintele si menta tocata fin. Se amesteca usor.
  2. Ceapa rosie se taie solzisori si se presara cu sare. Se lasa 10 minute, apoi se stoarce in pumn sau in tifon de sucul pe care-l lasa. Peste ea se pune siropul de rodie si uleiul. Se amesteca.
  3. Se toarna dressingul peste sfecla si se amesteca. Se gusta de sare. La final se adauga frunzele de spanac si se amesteca doar de cateva ori. Se lasa sa stea 10 minute, apoi se poate servi. E buna ca atare cu paine crocanta de secara sau cu lipie sau se poate servi ca salata-garnitura langa miel la gratar.

Menta

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...