Tzatziki cu sfecla rosie

Retete cu iaurt Retete cu legume Retete ieftine Retete lact-ovo-vegetariene Retete simple Retete salate

Reteta Tzatziki cu sfecla rosie

Tzatziki in varianta de iarna, un condiment excelent pentru orice carne la gratar. Daca il serviti alaturi de carne de vita, optati pentru varianta cu hrean. Aseara l-am servit cu pulpe de pui condimentate doar cu sare, piper si chili si apoi pregatite pe tigaia grill.

Ingrediente

2 sfecle rosii mici
300 gr iaurt grecesc (sau smantana acra)
1 lingura ulei masline
1 catel usturoi (sau hrean preparat dupa gust)
1 lingura suc lamaie
2-3 fire marar
sare

  1. Sfeclele se fierb intregi in apa cu sare pana intra furculita usor in ele. Pentru o varianta super rapida puteti folosi sfecla cumparata gata fiarta pe abur. Se curata sfeclele de coaja.
  2. Se da sfecla pe razatoare. Se presara cu sare, usturoi strivit si suc de lamaie. Se amesteca usor.
  3. Se adauga iaurtul, mararul tocat si uleiul de masline si se amesteca pana la omogenizare. Se drege de sare.

Sfecla razuita

Sfecla razuita

Ingredientele amestecate

Ingredientele amestecate

Comentarii (12)

 

Ultimele comentarii

Ioana  acum 11 ani - 4 Ianuarie 2013 13:58  

simona, merge foarte bine cu orice carne facuta simplu.

tzianina, denumirea are rol deductiv. deoarece aceasta este reteta de tzatziki, dar in care castravetele racoros este inlocuit cu sfecla rosie, am vrut sa cititorii sa faca rapid aceasta legatura si sa stie exact cu ce se poate combina si cum l-ar putea folosi.
 

Georgeta  acum 11 ani - 4 Ianuarie 2013 15:36  

Un An Nou fericit cu multe bucurii, realizari si sanatate!
Multumiri pentru retete. M-au inspirat de multe ori.
Coincidenta, dimineata am copt in cuptor cateva sfecle, asa ca reteta a picat cum nu se poate mai bine.
 

rockade  acum 11 ani - 4 Ianuarie 2013 18:32  

Cand am vazut ce roz e am crezut ca e desert!
Am facut si eu o varianta dietetica cu iaurt degresat si branza de vaci slaba si a iesit ft buna! =P~
 

florina  acum 11 ani - 4 Ianuarie 2013 18:52  

arata super o sa-l incerc
ca de altfel multe alte retete
iti multumesc, ca ma inspiri
 

Cristina  acum 11 ani - 4 Ianuarie 2013 19:17  

La multi ani! Bine ai revenit si ai revenit chiar f.bine cu o reteta minunata, care indiferent cum s-ar numi te scoala dupa boala si te si degreseaza, mai ales acum dupa atate "porcarii". Sa fii sanatoasa tu si ai tai si numai bucurii! :)
 

Mihaela  acum 11 ani - 4 Ianuarie 2013 22:37  

LA MULTI ANI!! Bine ai revenit! Retetele tale sunt adevarate izvoare de inspiratie in bucatarie pentru cei pasionati de aceasta arta . Iti multumesc pentru ideile tale si sa fii sanatoasa alaturi de cei dragi tie!!!
 

florina  acum 11 ani - 7 Ianuarie 2013 08:22  

La multi ani! Felicitari pentru toate retetele!Bravo!
 

Oprina Elena   acum 11 ani - 9 Martie 2013 16:36  

Am facut si eu reteta dar cu sfecla coapta pt ca imi place mai mult decat ce fiarta. A iesit un deliciu!
 

mihaela iosip  acum 10 ani - 2 Mai 2013 13:07  

exact ce-mi trebuia!felicitari!
 

Cristina  acum 10 ani - 8 Noiembrie 2013 19:37  

Acum am incercat aceasta reteta, e ffff buna chiar daca....................de bucuroasa ca am gasit iaurt Oly 2% grasime nu am observat ca e natural si nu grecesc :p :p Felicitari un mod divers, sanatos si gustos de a servi sfecla ;)
 
Lasa un comentariu
Newsletter

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...