Supa crema de sfecla coapta cu mere

Retete cu legume Retete de post Retete fara gluten Retete ieftine Retete rapide Retete simple Retete de supe si ciorbe

Reteta Supa crema de sfecla coapta cu mere

Sfecla rosie coapta, presarata cu sare si uneori cu ulei de nuca, este gustarea de la ora 16 in sezonul rece. Coc sfecla in fiecare weekend si asa o am pregatita toata saptamana. Aseara am folosit 3 sfecle din "stash-ul" meu ca sa fac aceasta supa crema. Cu  ea ne-am incalzit dupa alergare.

Ingrediente

250 gr sfecla rosie coapta
250 gr cartofi fainosi
1 mar acrisor (Granny Smith; cca 200 gr)
1 morcov mic
1 ceapa mica (cca 35 gr)
1 fir mic cimbru (poate fi uscat) 
1/2 foaie dafin 
1 lingura ulei
sare, piper negru
branza Brie, cuburi de mere pentru servire

Portii: 3

  1. Nota - cum se coace sfecla rosie: aleg sfecle mai mici, le spal bine de pamant; le pun intr-un tuci (oala de fonta) unele langa altele si le coc cu capac la 180C pana intra furculita in ele (undeva spre 1.5 - 2 ore); dupa ce se racesc le curat si le pastrez la frigider; rezista  1 saptamana.
  2. Se calesc in ulei ceapa tocata marunt si morcovul rondele subtiri, pana ceapa e moale.
  3. Se adauga cartofii taiati cuburi, dafinul si cimbrul. Se condimenteaza cu sare si piper. Se acopera cu 2 1/4 cani apa.
  4. Se fierbe cu capac pana cartofii sunt facuti.
  5. Se adauga sfecla taiata bucati si merele taiate cubulete. Se fierbe cu capac inca 5 minute, doar pana merele sunt moi.
  6. Se scoate cimbrul si dafinul din oala. Se mixeaza restul in blender, 1-2 minute, ca sa obtineti o supa fina. Se drege de sare.
  7. Se serveste supa crema cu cubulete de mere. In afara postului se serveste si cu cubulete de branza Brie.

Sfecla coapta

Sfecla coapta

Cartofii au fiert

Cartofii au fiert

Merele au fiert

Merele au fiert

Supa mixata

Supa mixata

Comentarii (14)

 

Ultimele comentarii

Silvia  acum 9 ani - 5 Decembrie 2014 11:11  

Nu este diferita,doar ca se pune in farfurie smantana si jumatate de ou fiert. ;)
 

Ioana  acum 9 ani - 5 Decembrie 2014 13:06  

ah, bun bun si oul. si coloristic e foarte potrivit. galben cu alb si rosu...
 

vaperz  acum 9 ani - 6 Decembrie 2014 12:02  

Saptamana trecuta mi-a gatit sotia exact reteta asta :) Trebuie sa o incercati. Merita !
 

Cathy  acum 9 ani - 8 Decembrie 2014 12:04  

=P~
 

vera  acum 8 ani - 6 Decembrie 2015 22:05  

Sunt fan branza Brie, dar neavand in casa am folosit cascval afumat si mi s-a parut ca a dat personalitate supei. Nu mai spun ca l-am pus in supa crema fierbinte si s-a topit putin, exact atat cat sa se imbine perfect cu textura supei crema. Foarte buna reteta; voi mai face (data viitoare incer cu Brie, sa vedem care mi se potriveste mai bine) :)!
 

Ioana  acum 8 ani - 7 Decembrie 2015 10:59  

imi inchipui cum se potriveste gustul de afumat al cascavalului cu sfecla dulceaga =P~ o sa incerc si eu asa, ca tot a inceput si la mine sezonul de copt sfecla saptamanal.
 

raluca  acum 7 ani - 24 Noiembrie 2016 11:27  

Daca-mi permiteti, am o curiozitate legata de modul de preparare: fiind o supa crema sfecla nu mergea fiarta? Ar avea oare gust mai greoi asa?
 

Ioana  acum 7 ani - 24 Noiembrie 2016 13:13  

sigur ca merge si fiarta, o adaugi taiata mai mic la pasul 3 si fierbi pana e facuta.
iarna am cam tot timpul sfecla coapta in frigider, de aceea fac supa crema asa.
 

raluca  acum 7 ani - 24 Noiembrie 2016 16:34  

Multam de raspuns si idei! Cred c-ar trebui sa am si eu mai tot timpul sfecla coapta prin frigider, atat pt. preparate clasice, ca salata cu hrean, cat pentru eventuale improvizatii. Chiar o sa caut daca a facut cineva vreun pateu...si incerc si eu varianta mea.

 

Gabriela  acum 3 ani - 13 Noiembrie 2020 20:29  

Foarte buna ideea cu marul. I-a dat un gust deosebit. Acum am facut-o. A iesit super. Multumesc pentru idee. Cand raman in "pana" de idei mereu apelez la retetele tale. Faci tu ce faci si aduci "bucurii in farfurii". Sanatate si inspiratie iti doresc!
 
Lasa un comentariu
Newsletter

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...