Salata de spanac cu oua si crutoane

Retete cu legume Retete cu ou Retete cu putine calorii Retete de Pasti Retete ieftine Retete lact-ovo-vegetariene Retete rapide Retete simple Retete salate

Am ramas datoare cu o salata la care folosesc dressingul pe baza de lapte batut postat data trecuta. Acum, puteti face salata mai ales daca va raman oua rosii de la Pasti. Iar daca aveti indoieli sa mancati spanac crud, care este foarte bun, puteti inlocui cu salata verde.

Ingrediente

1 bol supa plin cu spanac (sau salata verde)
2 oua fierte
1/3 cana dressing din lapte batut
50 gr branza telemea
2 felii paine veche de 1 zi
2 linguri ulei
1 lingurita ulei masline
sare, piper

Portii: 1

  1. Spanacul trebuie sa fie cat mai tanar, asa salata e mai buna. Se curata de codite si se spala bine. Daca frunzele de spanac sunt mai mari se taie bucatele. Se aseaza intr-un bol.
    * daca folositi salata verde, spalati frunzele, le asezati una peste alta, le rulati ca un trabuc si taiati fasii pe latime
  2. Dressingul se amesteca bine cu branza sfaramata marunt.
  3. Painea se taie cuburi. Se incinge uleiul intr-o tigaie si se pune painea condimentata cu sare si piper din belsug. Se amesteca rapid, cam 1 minut, pana crutoanele sunt crocante. Se pun peste spanac.
  4. Se amesteca totul bine. Se aseza salata cu crutoane pe farfurie si deasupra se aseaza ouale taiate felii.
  5. Se stropeste cu 1 lingurita ulei masline. Se serveste imediat, altfel crutoanele se inmoaie.

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...