Snitel vienez

Categorii: Retete din Germania si Austria, Retete de mancaruri cu carne, Retete pentru Valentine's Day si Dragobete, Retete cu carne de vitel sau vita

 

Snitel vienez
Pinterest

Aflati acum toate secretele unui snitel fraged si delicios de vitel.

Pentru reusita tineti cont de urmatoarele:

  • bateti cotletele foarte subtiri, astfel carnea se va fragezi bine si se va coace foarte repede
  • crusta de faina+ou+pesmet sa fie subtire pentru a nu acoperi gustul delicat al vitelului
  • uleiul foarte bine incins inainte de a pune carnea, pentru a obtine o crusta crocanta
  • rotiti non-stop tigaia pe foc pentru a se praji si deasupra si a obtine o crusta usoara si "valurita".
  • finisati cu unt pentru ca astfel veti obtine un gust autentic de snitel vienez cu care veti da pe spate toti comesenii.

Servit obligatoriu cu felii de lamaie pentru a taia din grasime iar alaturi puteti pregati cate o portie de salata de cartofi sau cartofi natur.

Ingrediente
Snitel vienez

4 cotlete de vitel (sub 100 gr fiecare felie)
2 oua
1 lingura lapte
4 linguri unt
faina
pesmet
sare
ulei

Preparare
Snitel vienez

  1. Se ia fiecare cotlet, se acopera cu o folie de plastic si se bate cu ciocanul de snitele pana devine foarte subtire, de doar cativa milimetri. Cand bateti carnea incepeti intotdeauna dinspre centru si continuati spre margini. Intoarceti carnea cand pe o parte cand pe alta si repetati miscarea centru-margini pana devine subtire (vezi poza 1). Sarati cotletele pe ambele parti (daca doriti puteti presara si putin piper).
  2. Intr-o farfurie bateti ouale cu laptele si putina sare.
  3. In alta farfurie larga puneti faina din belsug.
  4. In a treia farfurie larga puneti pesmet din belsug.
  5. Intr-o tigaie puneti ulei doar cat sa acopere fundul. Incingeti bine uleiul. Focul va fi la mediu spre maxim tot timpul cat prajiti snitelele.
    * atentie, veti praji doar cate un snitel o data
  6. Cand uleiul e incins treceti un cotlet prin faina si scuturati excesul. Treceti apoi cotletul prin ou si ridicati-l sa se scurga excesul. La final treceti cotletul prin pesmet si scuturati excesul. Nu apasati cotletul in pesmet (!), treceti-l cu o miscare usoara ca sa obtineti doar un strat fin de pesmet (ca sa nu iasa crusta foarte groasa si sa eclipseze gustul carnii de vitel).
  7. Puneti cotletul in uleiul incins. Cat timp se prajeste miscati non-stop tigaia pe foc cu miscari circulare. Cotletul trebuie sa se miste tot timpul in tigaie si uleiul de asemenea. Prin aceasta miscare, uleiul va veni constant deasupra cotletului, prajindu-l si deasupra.
  8. Cam dupa 2 minute (verificati sa fie rumen frumos dedesubt) puneti 1 lingura de unt intr-o parte a tigaii. Continuati sa prajiti, rotind non-stop tigaia (astfel untul se topeste si se amesteca cu uleiul) inca 30 secunde. Intoarceti cotletul si prajiti si pe a doua parte inca 30 secunde.
  9. Scoateti snitelul pe sevetele absorbante.
  10. Scurgeti uleiul din tigaie si pentru urmatorul porniti cu ulei proaspat. Repetati pasii 5-9 pentru restul cotletelor.
 
Snitel vienez - Batem cotletele subtiri

1. Batem cotletele subtiri

Snitel vienez - Prajim snitelul in ulei

2. Prajim snitelul in ulei

Snitel vienez - Finisam cu unt

3. Finisam cu unt


Adauga comentariu    Listeaza reteta

Votul tau: 

  (5 puncte / total voturi: 28)  

 
loading...

Snitele de porc

28 Februarie 2014

Snitele de porc

Snitel de pui

2 Iunie 2009

Snitel de pui

 

 

Roxanna Mika  acum 6 ani - 23 Septembrie 2011 10:54  

Re: Snitel vienez

vesel ioana, draga mea, nu ai idee cat ma ajuti ...chiar fara sa stiivesel
eu tocmai pregatesc meniu pentru nunta de argint a parintilor mei..si in prportie de 70-80% totul se v a pregati conform retetelor tale vesel
 

Ioana  acum 6 ani - 23 Septembrie 2011 11:26  

Re: Snitel vienez

waw, merci pentru incredere. transmite-le parintilor tai felicitari si multa fericire in continuare vesel
 

Simona-Adina Hotea  acum 6 ani - 23 Septembrie 2011 11:43  

Re: Snitel vienez

Foarte folositoare precizarile tale, pt. ca iata cum procedam eu pana acum: dupa ce se prajea snitelul pe prima parte, il intorceam pe cealalta si punea deasupra lui 2-3 bucatele de unt de marimea unei alune si-l mai lasam 30 de secunde; in felul asta ramanea fraged si capata acel gust care "imbraca" delicat gustul carnii de vitel. Acum, procedeul folosit de tine mi se pare mai bun ! Multumesc, maine vom avea snitel vienez. vesel
 

Roxanna Mika  acum 6 ani - 23 Septembrie 2011 11:45  

Re: Snitel vienez

pai cum s anu am incredere??doar de la tine am invatzat sa fac mancare vesel
in numele parintilor mei,iti multumesc pentru urari si sar'na inca o data pentru ajutor :*
 

viorica  acum 6 ani - 23 Septembrie 2011 13:18  

Re: Snitel vienez

foarte foarte bun! Eu am invatat cum se face snitel-ul de la un austriac. El a inmuiat carnea in faina, ou cu lapte si apoi in pesmet, iar la sfirsit a scurs o lamiie peste snitel-ul gata. Superb!
 

Monica Mihaly  acum 6 ani - 23 Septembrie 2011 13:46  

Re: Snitel vienez

wau chiar ieri am facut am vazut la tv o reteta, insa acela se prajea doar in unt si nimic mai mult
nu a iesit spectaculos , sincer ma asteptam sa ma surprinda gustul mai mult , dar o sa incerc si varianta ta sa vedem vesel
 

Ioana  acum 6 ani - 23 Septembrie 2011 13:57  

Re: Snitel vienez

untul se arde foarte repede de aceea incep prajirea in ulei si finisez cu unt.
 

PS  acum 6 ani - 23 Septembrie 2011 19:44  

Re: Snitel vienez

Chiar acum o sa incerc si eu aceasta reteta vesel sa vedem ce iese. Nu cred ca va iesi ca la tine insa cred ca va iesi ceva comestibil imi e pofta
 

Mari Ana  acum 6 ani - 23 Septembrie 2011 22:18  

Re: Snitel vienez

Ioana, de unde pasiunea ta pentru gatit? Vad reteta de clatite, apoi snitel vienez, hei, dar toata lumea stie sa faca... Si totusi, cand citesc, mereu exista un secret, ceva nou, un detaliu... Meriti toata aprecierea noastra.
 

Ioana  acum 6 ani - 24 Septembrie 2011 10:19  

Re: Snitel vienez

imi place ca la retetele simple ma revansez fata de cei avansati cu cate un detaliu care sa li se para interesant si sa le stimuleze imaginatia.
 

Vio  acum 6 ani - 26 Septembrie 2011 20:51  

Re: Snitel vienez

Buna Ioana, daca ai sti ce fericita ma faci ca ai postat reteta asta... ai vrea te rog sa-mi spui de ce se desprinde stratul de pesmet de pe carne dupa ce l-am pus pe platou, la scurs, tine oare de calitatea pesmetului, desi urmez intocmai exact pasii speicificati de tine. Vreau sa spun, stratul de pesmet nu ramane lipit de carne si e tare neaspectuos. Multumesc
 

Ioana  acum 6 ani - 27 Septembrie 2011 11:25  

Re: Snitel vienez

pesmetul trebuie sa fie din cel fin.
snitelul vienez este cel cu crusta care se umfla, devine valurit si din aceasta cauza nici nu adera decat putin la carne. insa este mai crocant decat cel cu crusta care adera bine la carne. de aceea am zis sa nu presati faina si pesmetul pe carne, ca sa obtinem acel efect. iar asta duce la o crusta foarte delicata, care sta pe carne doar daca este foarte crocanta. daca tie ti s-au dezlipit asa usor, insemana ca uleiul trebuia incins mai bine ca sa iasa crusta crocanta.

cand le-ai scos din tigaie erau crocante?
 

luminita  acum 5 ani - 1 August 2012 14:21  

Re: Snitel vienez

FOARTE BUN MULTUMESCU IOANA :
 

janeta   acum 5 ani - 5 Noiembrie 2012 19:31  

Re: Snitel vienez

Iti multumesc ti-am facut reteta si mi-au iesit foarte bune. vesel
 

angela  acum 4 ani - 22 Ianuarie 2013 12:53  

Re: Snitel vienez

delicios te lingi pe degete
 

angela  acum 4 ani - 22 Ianuarie 2013 13:21  

Re: Snitel vienez

sunt un nou fan al tau imi spui si mie cum faci friptura de vita?
 

Ioana  acum 4 ani - 22 Ianuarie 2013 13:28  

Re: Snitel vienez

momentan am friptura de vita doar din bucata mica de carne. o gasesti aici: [link]
antricotul mi se pare o bucata potrivita pentru asa ceva, fiind si mai ieftin decat muschiul.
 

Cristina  acum 2 luni - 18 Noiembrie 2017 20:49  

Re: Snitel vienez

Retete...!?
 

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Retete de sezon

Vezi toate retetele de sezon


 
mergi sus