Spanac cu naut

Retete cu legume Retete de post Retete ieftine Retete rapide Retete din Spania

Am revizuit reteta din 2013 dupa ce am vizitat Sevilla. Acum este aproape ce am mancat acolo, doar ca versiunea mea nu este asa grasa, am redus cantitatea de ulei la minim.

Spanacul cu naut este unul dintre cele mai populare tapas care se servesc in Sevilla (orasul cu cele mai multe, bune si vechi tapas baruri). Se mai numeste "spanac andaluz". Are multe avantaje pe langa faptul ca e gustos. E si vegetarian si se prepara foarte repede daca folosesc spanac congelat si naut la conserva sau fiert din timp.

Ingrediente

400 gr spanac congelat tocat
3 linguri ulei
4 catei mari de usturoi
1 lingura rasa pasta de rosii
1 lingurita boia dulce
1 lingurita chimion macinat
1 lingurita oregano uscat
1/4 lingurita chili
1/4 lingurita turmeric
1/8 lingurita nucsoara razuita
1/8 lingurita scortisoara macinata
1 conserva de naut cu tot cu lichid (de 400 gr; sau 250 gr naut fiert si 150 ml apa in care a fiert)
2 lingurite otet (de mere am folosit)

Portii: 2 fel principal sau 4 stil tapas
Calorii: 350 cal / portie fel principal (14 gr proteina; 18 gr grasimi; 23.5 gr carbs)

  1. In uleiul incins se calesc scurt 2 catei de usturoi striviti. Se adauga pasta de rosii si se mai caleste 1 minut sa se caramelizeze.
  2. Se adauga toate condimentele si se mai calesc 1 minut, cat sa se dizolve in grasime.
  3. Se adauga bucatile de spanac congelat si se pune capacul. Se lasa pana spanacul e decongelat complet, amestecand de cateva ori in acest timp.
  4. Se presara sare, se rasneste piper negru si apoi se adauga nautul cu tot cu lichid. Se aduce la fierbere si se fierbe 10 minute. Daca pare ca scade prea repede, puteti pune capacul.
  5. Cat fierbe striviti restul de usturoi cu putina sare mare si apoi adaugati otetul. Cand mancarea e gata opriti focul si adaugati pasta de usturoi. Amestecati si gustati de sare.
  6. Mi se pare mai bun reincalzit. Se serveste cu cate o felie de bagheta prajita in ulei sau unt (pentru portia tapas) sau cu un ou fiert/ou ochi (la felul principal).

Spanac cu naut in Sevilia

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...